ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року на Львівщині трапилось 83 ДТП, у яких постраждали діти

|

Впродовж п’яти місяців цього року на Львівщині трапилось 83 дорожньо-транспортні пригоди, у яких постраждали діти. У більшості випадків учасниками ДТП ставали школярі, віком від 6 до 14 років. Про це повідомили у прес-службі управління ДАІ у Львівській області.

Тож саме ця категорія неповнолітніх потребує пильного нагляду з боку дорослих. Особливо, у час літніх канікул. Адже, нерідко, дітлахи обирають собі місцем для забав дорогу, навіть не усвідомлюючи, наскільки небезпечними можуть бути такі ігри.

 Аби не трапилось лиха, батькам слід щодня нагадувати своїм діткам, як правильно поводитись на вулиці. Малюкам необхідно наголосити, що вони також учасники дорожнього руху, тому повинні дотримуватись правил безпечної поведінки на дорозі.

Розкажіть своїй малечі, що пішоходи повинні рухатись по тротуарах або пішохідних доріжках, тримаючись правого боку. Поясніть дітям, що, якщо перебігати дорогу, можна потрапити під колеса автомобіля та травмуватися.

Слід зауважити, що дошкільнятам заборонено виходити на проїзну частину дороги без нагляду дорослих. Адже дітки такого віку ще не здатні самостійно оцінити всі ті небезпеки, що можуть виникнути на дорозі. Тому за малюками потрібно постійно пильнувати та обов’язково показувати їм свої прикладом, як правильно переходити вулицю.

Школярам молодшого віку поясніть, що не можна раптово виходити чи вибігати на проїзну частину дороги, у тому числі на пішохідний перехід. Найперше, слід переконатись у відсутності небезпеки, і лише після цього – переходити дорогу.

Непоодинокими є випадки травмування маленьких велосипедистів. Тож, аби не сталося біди, необхідно роз’яснити дитині, де можна їздити на «двохколісному». Слід зауважити, що виїжджати велосипедом на дорогу дозволяється лише тим, кому вже є 14 років. Маленьким велосипедам для своїх забав слід обрати парк чи сквер, але у жодному разі не проїзну частину дороги.
За статистикою, доволі часто травмуються і діти-пасажири. Зокрема, за п’ять місяців цього року на Львівщині трапились 33 такі автопригоди. Троє діток загинули, а тридцять – травмувалися. Тож дорослим слід заздалегідь подбати про безпеку маленьких пасажирів та встановити у автомобілі спеціальне дитяче сидіння.

І, найголовніше, якщо ви везете у автомобілі дітей – будьте особливо уважними, не порушуйте Правил дорожнього руху. Пам’ятайте – життя та здоров’я маленьких пасажирів залежить саме від вас!

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *