Чемпіонка світу з шахів Марія Музичук повернулася до Львова

|

Чемпіонка світу з шахів Марія Музичук сьогодні прибула до Львова. Шахову королеву зустрічали в аеропорту «Львів» її батьки, фани, місцева влада та журналісти. Після цього новоспечена чемпіонка вирушила на зустріч з мером міста Андрієм Садовим, який чекав на спортсменку біля входу в Ратушу.

На площі Ринок також зібралася чистина фанів, яких місцева влада запросила заздалегідь. Було чимало дітей зі шахової школи. Кожен хотів привітатися чи взяти автограф. Від радощів люди не давали Марії Музичук проходу. Визволяти шахову королеву з обіймів шанувальників довелося меру міста особисто.

Сім’ю Музичуків – батьків та сестру чемпіонки Анну – Андрій Садовий запросив у свій кабінет на каву. Пресі міський голова заявив, що планує обговорити з родиною шахістки можливості фінансової підтримки нової чемпіонки.

Нагадаємо, 22-річна українка Марія Музичук стала чемпіонкою світу з шахів. Перемогу уродженки міста Стрий, що на Львівщині, називають сенсаційною, адже дівчина не була серед фаворитів турніру. У фінальній партії Марія Музичук змагалася з росіянкою Наталією Погоніною. Підсумковий рахунок фінального матчу — 2,5:1,5 на користь українки.

Марія Музичук народилася у сім’ї шахістів. Батько та мати чемпіонки є шаховими тренерами. Марія та її сестра Анна займаються шахами з раннього дитинства.

Фото: Львівський портал