Футзал. «Енергія» на власному паркеті бита «Спортлідером»

|

Поразкою львівської «Енергії» від хмельницького «Спортлідера+» завершився один з центральних матчів останнього туру чемпіонату Екстра-ліги. Виграючи по ходу матчу з рахунком 2:0, «енергетики» у підсумку програли з рахунком 2:5. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Енергії».

До матчу «Енергії» та «Спортлідера+» ще були нюанси в турнірній таблиці, які при певних результатах тих чи інших матчів могли змінити місця команд в турнірній таблиці. Утім, по ходу матчу, а зокрема у другому таймі, стало відомо, що ця гра не вирішить абсолютно нічого, а відтак обидві команди знали своїх суперників у плей-офф і грали у своє задоволення.

Перша частина першого тайму пройшла повністю під диктовку гравців господарів. «Енергії» вдавалося створювати гольові моменти ледь не з початку самого матчу. З другої спроби свою команду вивести вперед вдалося Віталію Багряку. Як виявиться згодом, Віталій у першому таймі, маючи ще кілька нагод, заб’є ще одного разу – на 13-ій хвилині після награної комбінації з кутового. В інших своїх можливостях «енергетики» або хибили, або гостей виручав воротар Лисенко.

Гравці «Спортлідера+» хоч і старалися щось зробити біля воріт Кардаша, проте створити серйозні проблеми голкіпере «» ніяк не вдавалося. Заграли цікавіше і гостріше гості у другій половині другого тайму. Неодноразово Кардашу вдалося вступати в гру і виручати свою команду. Безсилим воротар «Енергії» був на останній хвилині першого тайму, коли «обрізкою» господарів скористався Доманський. Анатолій влучно пробив з гострого кута.

«Гол у роздягальню» додав впевненості команді Віктора Мглинця. Одна з атак хмельничан на початку другої 20-хвилинки завершилася взяттям воріт. Олексій Фетько класно пробив з розвороту метрів з семи і встановив статус-кво у рахунку. Забивав гравець збірної України уже у ворота Андрія Пітулі, який по перерві замінив Володимира Кардаша.

При рахунку 2:2 «енергетики» значно активізувалися у своїх діях, проте з атаками у команди Павленка уже не було все гладко як у першому таймі. Відчувався брак останнього пасу та певна невпевненість у прийнятті рішень зіграти індивідуально чи, скажімо, нестандартно. В обороні гравці гостей відпрацьовували на «ура» і, більше того, встигали робити «енергетикам» небезпечні контратаки. Дві з них завершилися голами Рибака та Калукова.

Перевернуши у матчі усе з «ніг на голову», гравці «Спортлідера+» добилися успіху у ще одному епізоді. Педяш поставив свій автограф у воротах «Енергії», перегравши у мікродуелі Пітулю.

При рахунках 4:2 і 5:2 «Енергія» не грала з п’ятим польовим гравцем, сподіваючись на успіх в позиційній атаці при грі в рівних складах та на шостий фол суперника. Такі сподівання від команди Павленка виявилися марними. Аби «вбити» час та позбавити м’яча суперника «Спортлідер+» неодноразово намагався самотужки грати з п’ятим польовим гравцем, функції якого виконував Педяш.

На останній хвилині гри було помітно, що з цієї поразкою «Енергія» змирилася. «Спортлідер+» взяв реванш у галичан за поразку у Кубку України і на мажорній ноті завершив свої виступити у регулярному чемпіонаті України. Посівши друге місце, команда з Хмельницького у чвертьфіналі плей-офф зіграє з «Титан-Зорею» з Покровського. На «Енергію» після важливих матчів у «Фіналі чотирьох» Кубка України очікують непрості матчі плей-офф з рівненським «Кардиналом».

Фото: vk.com