Стрільба з лука. Львівські спортсмени стали чемпіонами Європи

|

У суботу, 28 лютого, у Словенії завершився чемпіонат Європи зі стрільби з лука в приміщенні серед дорослих спортсменів та юніорів. В активі збірної команди України, за підсумками змагань, – дві золоті, одна срібна та дві бронзові медалі. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За найвищі нагороди чемпіонату Європи змагалися 253 спортсмени, які представляли збірні команди 36 країн континенту. Успішно на цих змаганнях виступили представники львівської школи лучного спорту. Так, в особистому заліку серед чоловіків не було рівних львів’янину Георгію Іваницькому, який впевнено розпочав особисті змагання абсолютною перемогою, не залишивши жодних шансів представнику Німеччини максимально можливим влучанням – три серії по 30 очок, з результатом 6:0. Щоб подолати наступного суперника з команди Нідерландів в 1/8 фіналу Георгію знадобилося на одну серію більше – рахунок 6:2.

В 1/4 стадії змагань Г. Іваницький впевнено переміг представника збірної команди Росії – Баїра Цибекдоржиєва, здобувши перемогу з рахунком 6:0 і знову з максимально можливим влучанням – три серії по 30 очок.

У фінал львівський лучник увійшов, здобувши перемогу над ще одним представником Німеччини Феліксом Вайзером з рахунком у сеті 7:3. З таким же рахунком 7:3 у фінальній сутичці з італійцем Массиміліано Мандіа Георгій Іваницький здобуває титул Чемпіонату Європи 2015 року зі стрільби з лука серед чоловіків.

Ще двоє представників збірної команди України Олексій Гунбін (м.Суми) та Антон Ладіков (м.Харків) завершили змагання на 17 місці турнірної таблиці. В командних змаганнях збірна команда України серед чоловіків посіла 7 місце.

В особистому заліку серед жінок завершили змагання на 9 місці – Анастасія Павлова (Херсонська обл..), яка в перестрілці «10» на «9» поступилася італійці Джулії Маммі, та львів’янка Вероніка Марченко, поступившись з рахунком 3:7 представниці Росії – Інні Степановій. Львів’янка Катерина Палеха завершила змагання на 17 місці.

В командних змаганнях жіноча збірна посіла 5 місце поступившись за вихід у наступне коло змагань збірній команді Білорусі.

В змаганнях серед дівчат – юніорок кращою стала львів’янка Соломія Гнип. В 1/8 стадії змагань Соломія зустрілась з представницею Білорусі – Дариною Крупко, де здобула перемогу з рахунком 7:3. З таким же рахунком 7:3, здолавши представницю Грузії, С.Гнип увійшла до 1/2 фіналу змагань. Півфінальну сутичку з представницею збірної команди Італії Татьяною Андреолі, Соломія завершила на свою користь з рахунком 2:6.

Відтак у фіналі з німкенею Катаріною Байер, яскравим завершенням фінального сету з максимальним влучанням в останній серії – 30 очок, перемогу з рахунком 7:3 та титул чемпіонки Європи 2015 року зі стрільби з лука серед юніорок здобула львів’янка Соломія Гнип.

Ще одна представниця Львівщини Соломія Трапезнікова виборола 5 місце, поступившись за вихід у півфінал Т.Андреолі з Італії. Софія Новіцька з Черкас завершила змагання на 9 місці.

В командних змаганнях за «бронзові» нагороди українські дівчата, програвши два очка в остатній вирішальній серії представницям збірної команди Польщі, посіли 4 місце.

Фото: www.loda.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *