Бокс. Суперечлива перемога Джумана за одноголосним рішенням суддів

|

Учора, 19 жовтня, у межах вечора професійного боксу, що відбувся в приміщенні Львівського обласного цирку, боксер-професіонал Роман Джуман (22 перемога – 3 поразки – 0 нічиїх) захистив титул чемпіона світу за версією GBU (Світовий боксерський союз) у ваговій категорії до 69,9 кілограма. Він здолав аргентинця Хуана Мануеля Аладжио (16 – 4 – 1) за одноголосним рішенням суддів.

Однак слід зазначити, що бій складався для Джумана нелегко. Попри те, що його суперник не зовсім вдало виступає у Європі (на старому континенті аргентинець зазнав трьох поразок у кар’єрі), дебют поєдинку був саме за Аладжио. Найімовірніше, аргентинець зробив ставку на початок бою і без традиційної розвідки почав завдавати влучних ударів у корпус і обличчя львів’янина. Джуман вистояв і в третьому раунді вирівняв становище на ринзі. Саме у третій трихвилинці суперник Джумана двічі опинився на колінах. Та жодного разу рефері рахунку не відкрив, оскільки це був не нокдаун.

До 10 раунду львівські глядачі спостерігали абсолютну рівність суперників, які добре комбінували й старалися відповідати ударом на удар. У ці хвилини важко було передбачити, хто ж із спортсменів перемагає за суддівськими записками. У 10 раунді Джуман прийняв на себе багато ударів аргентинця, який у ці хвилини домінував у бою. 11 раунд однозначно був за львів’янином, а останній часовий відрізок поєдинку суперники провели у рівній боротьбі.

Складалося враження, що найлогічнішим рішенням суддів була б нічия, адже незначну перевагу аргентинця нівелювало те, що Джуман боксував у домашніх стінах. Та, як часто буває у таких випадках у професійному боксі, згідно із записками всіх трьох суддів перемогу здобув господар рингу Роман Джуман: 116:113, 118:110 та 118:111.

Окрім титульного бою, у межах вечора відбулися рейтингові поєдинки, у яких усі представники Львова перемогли своїх опонентів. Василь Кондор (вагова категорія до 79,4 кг) у чотирьох раундах одноголосним рішенням суддів переміг білоруса Дениса Соломка. Криворізький суперважковаговик Максим Педюра технічним нокаутом у третьому раунді переміг представника Донбасу Андрія Кіндріча. Львів’янин Костянтин Ровенський у шестираундовому поєдинку одноголосним рішення судів здолав росіянина Тулкіна Кілічева. Дніпропетровець Андрій Руденко, який відтепер виступає під егідою львівської промоутерської компанії «Зірки професійного боксу», у чотирьох раундах переміг харків’янина Олега Бєлікова. Інший львів’янин Віктор Плотніков (вагова категорія до 66,7 кг) здолав латвійця Юріса Борейка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *