Футбол. ФК „Львів” – „Карпати”: „дербі” за всіма канонами жанру

|

Справжній футбольний трилер учора на стадіоні СКА мали змогу спостерігати вболівальники у межах львівського „дербі” гри 1/16 фіналу Кубка України між футбольним клубом „Львів” і „Карпатами”. Футболісти міста Лева „билися” за всіма канонами жанру, і перше офіційне протистояння місцевих команд часів незалежності виконало основну мету – шанувальники „копаного м’яча” після двох із лишком годин гри не могли не бути задоволеними перипетіями поєдинку. Однак, якщо зміст гри задовольнив усіх, то результат, звісно, ні.

Вищолігові „Карпати” з стартовим свистком на правах „старшого брата” спробували контролювати перебіг подій на полі. Свідченням цього можна вважати й те, що підлеглі Олександра Іщенка вийшли на поле з трьома номінальними форвардами – Батістою, Фещуком (замість Шмакова) і Ідахором. Вилучений в останньому поєдинку „Карпат” тезка головного тренера й основний центральний захисник – Микола – розпочав поєдинок на лаві трибун. Його місце на полі зайняв Тимчишин. Далі ж у складі „зелено-білих”, порівняно з двобоями у чемпіонаті, – без змін. На противагу більш класним кадрам, гравці ФК „Львів” мали свій козир – шалену самовіддачу і нестримне бажання довести свою профпридатність. Адже багато футболістів „городян” – або екс-карпатівці, або орендовані у „зелено-білих” виконавці. Слід зазначити також те, що кубковий смаколик не викликав очікуваного ажіотажу вболівальників, і трибуни ледве заповнили на половину.

Попри три поразки в останніх матчах першості, у двобої з представником елітного дивізіону ФК „Львів” підтвердив сентенцію, що у Кубку ранги команд не мають особливого значення, і перемогти, а відтак, продовжити боротьбу за почесний трофей може будь-яка команда. Упродовж основного часу підопічні Богдана Бандури не програвали „карпатівцям” у жодному з компонентів гри. Вони приблизно однакову кількість часу володіли м’ячем, відповідали небезпечним моментом на момент, непогано комбінували і навіть краще діяли у відборі м’яча. Загалом у матчі було дуже багато боротьби. А нульовий рахунок, яким закінчилася 90-хвилинка, міг „зруйнувати” ще у першому таймі Батіста, який не реалізував 11-метровий. Пенальті, м’яко кажучи, був доволі сумнівним.

Далі – додатковий час, адже на цій стадії змагань лише один матч повинен визначити переможця. ФК „Львів” після півтори години „клінчу” підсів фізично і вирішив зробити ставку на серію пенальті. „Карпати” покарали суперника миттєво. Забив на 98-й хвилині, звісно ж, бразильський легіонер Батіста, який уже зарекомендував себе у Львові як гравець, що проводить переможні кубкові м’ячі. Як відомо, від його пострілів постраждали „Ворскла”, „Чорноморець”, „Шахтар”, ФК „Княжа”. Та доля цих клубів оминула „Львів”. Хвилину по тому, як Распопов після грубого підкату побачив перед собою червоне світло, рахунок 1:1 зробив Гриценко. У серії пенальті сильнішими виявилися правонаступники стрийського „Газовика Скали” – 3:0. „Карпатівці” пробивали пенальті деморалізовані з приреченим виглядом, удари Сучкова та Платона парирував голкіпер „городян” Бабак, а Батіста влучив у стійку. Отож, у 1/8 фіналу Кубка України продовжить боротьбу першоліговий ФК „Львів”.

Ярослав БІЛЯЧ

Результати 1/16 Кубка:

“Титан” – “Ворскла” – 2:1

“Олком” – “Динамо” – 0:4

“Борисфен” – “Чорноморець” – 4:2

“Динамо-ІгроСервіс” – “Іллічівець” – 2:4

“Енергетик” – “Металіст” – 0:2

“Дніпро” (Черкаси) – “Дніпро” (Дніпропетровськ) – 0:1

“Закарпаття” – “Таврія” – 2:3

“Кримтеплиця” – “Металург” (Запоріжжя) – 2:2 (по пенальті 3:1)

“Оболонь” – “Сталь” (Алчевськ) – 0:1

“Олімпік” – “Кривбас” – 1:2

“Сталь” (Дніпродзержинськ) – “Зоря” – 1:0

ПФК Севастополь – “Волинь” – 3:0

“Явір” – “Шахтар” – 1:6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *