На Лукаш одягнуть «маячок»

|

Екс-міністр юстиції України Олена Лукаш носитиме електронний браслет у якості запобіжного заходу. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

16

Олена Лукаш зараз проходить інструктаж стосовно особливостей перебування під заставою і носіння електронного браслета. Як заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, за неї внесено заставу, тому суд прийняв рішення надягнути на Олену Лукаш електронний браслет.

«Вона (Олена Лукаш – ред.) в Генеральній прокуратурі України з нашими співробітниками. З нею проводяться необхідні процесуальні дії, пов’язані з виконанням рішень суду про обраний їй запобіжний захід. А саме, ви знаєте, що суд визначив тримання під вартою або як альтернатива – внесення застави. Оскільки за пані Лукаш внесли заставу, зараз із нею проводять інструктаж, як вона має поводитися в період дії цього запобіжного заходу, а також на неї надягнуть електронний браслет і їй заборонено буде залишати територію населеного пункту, де вона проживає. Тому зараз проходять усі ці процесуальні й технічні нюанси», – розповів В. Куценко.

Він пояснив, що хоча до Лукаш і не обрано запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, «їй не можна залишати місто, в якому вона перебуває», і для контролю правоохоронцями її місцеперебування якраз і буде використано електронний браслет.

Також прокурор зазначив, щойно завершать ці дії, Олена Лукаш буде вільна в пересуванні у визначених судом рамках.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *