ОСТАННІ НОВИНИ

У «Краковці» затримали 19 порушників карантину

Ольга Денисяка

|

У четвер, 9 квітня, на кордоні виявили 25 порушників правил карантину. З них 19 – у пункті пропуску «Краковець», що на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у Держприкордонслужбі України.

 

Загалом затримали 25 поршників, 17 із них не дотримались правил 14-денної самоізоляції навіть однієї доби та вирішили знову майнути за кордон.

19 таких «подорожувальників» затримали у пункті пропуску «Краковець», що на кордоні з Польщею.

Шестеро порушників карантину охоронці кордону виявили в пунктах пропуску «Мілове», «Гоптівка» та «Нові Яриловичі», що на кордоні з Росією та Білоруссю.

Загалом з початку заходів у пунктах пропуску прикордонники виявили 56 порушників карантину.

Львівський портал повідомляв, що вчора прикорднники затрмиали сімох осіб, які порушили правила самоізоляції. Більшість з них зупинили на Львівщині під час виїзду в Польщу.

Нагадаємо, українці, які прилетіли двома евакуаційними рейсами із курортного Балі через Доху в Київ, саботують процес 14-денної обсервації в готелі, який виділила держава. В одного із пасажирів рейсу з Дохи підозра на коронавірус.

29 березня в Борисполі евакуйовані з В’єтнаму українці намагалися уникнути  обсервації та тікали з аеропорту.

Як відомо, президент Володимир Зеленський пообіцяв, що для припинення поширення коронавірусу, який ввозять українські туристи та заробітчани з-за кордону із 29 березня буде повністю зупинений в’їзд пасажирів в Україну. Однак після цього рух поїздів та евакуаційних рейсів із потенційно хворими українцями не припинили.

Відтак кабінет міністрів вирішив зробити обов’язковою обсервацію для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Як відомо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

Нагадаємо також, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *