ОСТАННІ НОВИНИ

Аптеки можуть продавати експрес-тести на COVID-19, – Ляшко

Вероніка Рой

|

В Україні аптеки офіційно можуть продавати експрес-тести для виявлення коронавірусної хвороби. Про це на брифінгу 10 квітня розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає УП.Життя.

 

За його словами, продаж експрес-тестів – це питання суб’єкта господарювання, який володіє аптекою.

«Приватні лабораторії також можуть закуповувати тест-системи, якщо вони відповідають вимогам біологічної безпеки та мають право працювати зі збудником другого класу патогенності», – розповів заступник міністра.

Ляшко зазначив, що приватні лабораторії уже проводять таке дослідження і надають результати.

Санітарний лікар наголосив, що найважливіше – дотримуватися вимог та повідомляти про результати тестування.

Нагадаємо, що в Україні поки є два види тестів для діагностики COVID-19: тест-системи та експрес-тести.

Перший вид тестування вважається більш точним і використовують лише у лабораторіях. Забір матеріалу в людини береться з носа.

Експрес-тест можуть проводити будь-які лікарні – він виявляє лише непрямі ознаки вірусу. Для цього у людини забирають капілярну або венозну кров.

Додамо,станом на ранок 10 квітня в Україні лабораторно підтверджено 2203 випадки коронавірусної інфекції,з них 69 – летальних. Натомість від COVID-19 вже одужав 61 пацієнт.

Раніше Львівський портал повідомляв, що в Львівській області підтверджено 82 випадки інфікування коронавірусом. Троє людей померли та троє вже одужали.

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *