ОСТАННІ НОВИНИ

У Зеленського кажуть, що лише 3% вірян збираються у церкву на Великдень

Соломія Головіна

|

Більшість українців підтримують карантинні заходи та проєкт «Великдень вдома», коли богослужіння можна подивитися у трансляції. Зокрема, до 70% громадян України підтримують заходи карантину й лише 3% збираються відвідати церкву. Про це йшлося на традиційній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо боротьби з коронавірусом, передає пресслужба глави держави.

 

«Це чудово, що українці такі відповідальні, і більшість громадян свідомі високих ризиків епідемії. Адже пік ще попереду. Тому треба зробити все можливе, щоб і 3% вірян не наражалися на небезпеку», – сказав Володимир Зеленський.

Щоб допомогти людям відсвяткувати Великдень удома, «Укрпошта» вже приймає замовлення на безкоштовну доставку освячених пасок. За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, уже отримано кілька сотень замовлень, і постійно надходять нові.

Нагадаємо, пік захворюваності на COVID-19 в Україні прогнозують на 14-15 квітня. У зв’язку зі стримким поширенням коронавірусу у Зеленського готують проєкт «Великдень удома» і поліцейські патрулі біля храмів.

Своєю чергою УГКЦ вже надала рекомендації щодо святкування Великодня під час коронавірусного карантину. Серед них  – богослужіння у храмах відбуватимуться виключно за участю священнослужителів, віряни зможуть дивитись удома онлайн-трансляцію. Детальніше читайте за цим посиланням.

З огляду на те, що перед Великоднем багато вірян приступають до сповіді, УГКЦ вирішила на час карантину звільнити їх від цього цього обов’язку в час Великого посту. Глава УГКЦ Блаженніший Святослав закликав вірян задля їхньої безпеки під час карантину сповідатися лише в небезпеці смерті.

Львівський портал публікував перелік храмів Львова, які ведуть онлайн-трансляції своїх богослужінь. Детальніше – ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *