ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські дитячі хірурги успішно прооперували немовля вагою один кілограм

Андрій Котенський

|

Днями в одному з пологових будинків Львова на 32 тижні вагітності народилася дівчинка, яка важила всього один кілограм. Окрім того, дитина мала серйозну ваду шлунка, яка вимагала термінового оперативного втручання. І це немовля з критично малою масою тіла дитячим хірургам Львівської міської дитячої лікарні, що на вул. Пилипа Орлика, вдалося успішно прооперувати, пише Zaxid.net.

У молодого подружжя зі Львова це була перша дитина, на появу якої вони з нетерпінням чекали. Маля народилося передчасно, у нього була затримка внутрішньоутробного розвитку, тому й вага маляти була всього кілограм. Окрім того, у новонародженої діагностували й важку вроджену ваду – некроз шлунка. Іншими словами, велика частина стінки шлунка була повністю некротизована, тобто відмерла.

Лікарі-неонатологи після огляду дитини запідозрили у неї серйозні проблеми і скерували її у реанімаційне відділення міської дитячої лікарні м. Львова. Тут дівчинку ще раз ретельно обстежили, виявили важку вроджену ваду і терміново прооперували.

Операція пройшла успішно. Зараз дитина у реанімаційному відділенні, у спеціальному кювезі, в якому підтримується відповідна температура повітря, вологість, насиченість киснем. Дитина була на штучній вентиляції легень, але у четвер, 9 квітня, її зняли з ШВЛ і вона дихає самостійно. Лікарі кажуть, що пацієнтка впевнено іде на поправку.

Незабаром дівчинку з реанімаційного відділення переведуть у відділення хірургії вроджених вад і новонароджених, де її виходжуватимуть лікарі. Мама буде поруч з донечкою.

У майбутньому на маля очікує контроль за тим, як проходить загоєння ран після операції, як відновлюється шлунок та розвиваються органи черевної порожнини. Але найважчий етап ця дитина вже пережила.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *