ОСТАННІ НОВИНИ

У Краковці прикордонникам почали робити експрес-тести на коронавірус

Наталя Дуляба

|

У вівторок, 7 квітня, прикордонникам у пункті пропуску «Краковець» медики почали робити експрес-тести на коронавірус. За день перевірили 83 військових – результати тестів виявились негативними. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Мостиського прикордонного загону.

 

Як зазначають у загоні, прикордонники є зоні ризику, адже постійно контактують із людьми. Тому керівництво пункту пропуску «Краковець» ініціювало експрес-тестування всіх працівників на COVID-19.

7 квітня медики Яворівської центральної райлікарні провели перші експрес-тести військовослужбовцям, які працюють у Краковці.

«Перевірено 83 військовослужбовці відділу «Краківець», які здійснюють оформлення осіб під час їх прибуття до України. На щастя, результати в усіх негативні. Тестування продовжується», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що з початку введення тимчасових обмежень через пункт пропуску «Краківець» в Україну повернулися понад 27 000 громадян.

Із 7 квітня в Україні тимчасово закрили більше сотні пунктів пропуску. На Львівщині працює лише один – пункт пропуску «Краківець».

Нагадаємо, із 28 березня Україна повністю закрила авіасполучення та перетин кордону поїздами, але українці зможуть перетнути кордон на власному авто чи пішки. Втім нещодавно прикордонники заявили, що на Великдень в Україну з’їдуться ще близько 200 000 громадян.

Відтоді, як в Україні ввели карантин і зупинили регулярні зовнішні пасажирські перевезення, додому з-за кордону повернулись майже 83 000 громадян.

Рекомендований режим самоізоляції у приїжджих з-за кордону українців викликав спротив. Так, евакуйовані громадяни з Балі влаштували саботаж 14-денної обсервації в готелі, який виділила держава. Також евакуйовані українці з В’єтнаму намагалися уникнути обсервації та тікали з аеропорту в Борисполі.

Тому Кабмін зробив обов’язковою обсервацію для тих українців, які повертаються додому з-за кордону. Про всіх, хто не дотримується такого режиму, просять повідомляти в поліцію.

За останню добу в Україну з-за кордону в’їхали майже 5000 людей, ще понад 3800 – виїхали з країни. Серед тих, то перетинав кордон, виявили 7 осіб, які порушили режим самоізоляції. При цьому четверо порушників зафіксували саме у Краковці.

Наразі на Львівщині оштрафували лише вісьмох порушників режиму самоізоляції. Хоча загалом мешканці області – одні із лідерів в Україні за рівнем порушення карантину.

Як писав Львівський портал, за порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Карантин в Україні запровадили ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Із 6 квітня уряд ввів суворі нововведення у правила карантину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *