ОСТАННІ НОВИНИ

Нема жодних обмежень щодо кількості перевезення людей у авто, – Ігор Васюник

Соломія Головіна

|

Львів’янин та громадський діяч Ігор Васюник закликав правоохоронців не штрафувати автомобілістів за те, що у їхньому транспортному засобі перебуває більше ніж двоє людей, оскільки такого положення нема у нововведених карантинних обмеженнях. Про це він заявив у своєму відеозверненні.

 

«Шквал дзвінків від львів’ян надійшло сьогодні на нашу гарячу лінію «Стоп-коронавірус», бо поліція штрафує, якщо в приватному авто більше двох осіб і якщо вони не в масках», – наголосив Ігор Васюник.

При цьому він додав, що ні гаряча лінія «102», ні гаряча лінія міста не дають чіткої відповіді щодо цього.

«Я був вимушений зателефонувати міністру Кабінету Міністрів Олегу Немчінову, щоб з’ясувати у нього цю ситуацію. Він запевнив, що заборона «не більше двох осіб» та обов’язкове використання захисної маски не стосується приватного автотранспорту. Це ж підтверджують і юристи. Приватне авто – НЕ є громадським місцем відповідно до законів України і в ньому може перебувати стільки осіб, скільки дозволено. З таким же успіхом поліція може прийти до когось додому і штрафувати, якщо в квартирі проживає більше двох. Абсурд», – наголосив Ігор Васюник.

Відтак закликав правоохоронців перестати зупиняти водіїв і штрафувати, оскільки карантинні обмеження не поширюються на приватні авто.

«Тому звертаюся до поліції: ми дякуємо вам за вашу сумлінну працю, але перестаньте зупиняти приватні авто людей і їх штрафувати. Це незаконно!».

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні посилили карантинні обмеженні. Так, людям віком 60+ заборонили виходити на вулицю. Йти надвір більш ніж двом особам та ще й без документів теж не можна. Детальніше про посилені заходи під час карантину читайте за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *