ОСТАННІ НОВИНИ

Для лікарні у Стрию благодійники куплять апарат ШВЛ

Наталя Дуляба

|

Стрийська центральна райлікарня отримає від благодійників апарат штучної вентиляції легень, який необхідний для пацієнтів із важким перебігом коронавірусу. Доставити його у медзаклад мають у травні. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі IDS Borjomi Ukraine.

 

Компанія IDS Borjomi Ukraine (ТМ «Моршинська») інвестує 1 мільйон гривень у купівлю апарату штучної вентиляції легень для Стрийської центральної райлікарні. Медичний заклад компанія теж обрала не спроста.

«Допомога регіону, який є місцем народження «Моршинської», є одним з пріоритетних напрямів у нашій діяльності. Ми дбаємо про жителів цього регіону, оскільки більша частина з них – це наші  співробітники, адже в нас люди працюють цілими родинами, а часто навіть поколіннями. Ми не можемо залишатися осторонь», – розповів гендиректор IDS Borjomi Ukraine Марко Ткачук.

Лікарня у Стрию потребує апаратів ШВЛ, тож компанія обіцяє купити і доставити його уже в травні. Також IDS Borjomi Ukraine допомагає іншим медзакладам у закупівлі засобів індивідуального захисту, а також збирається забезпечувати медиків опорних лікарень питною водою.

Зазначимо, що апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) є вкрай необхідні для пацієнтів із важкою формою перебігу коронавірусної інфекції, адже у них виникають ускладнення дихання та загострюються хвороби дихальних шляхів.

Станом на середину березня у ЛОДА казали, що Львівщина має 80 апаратів ШВЛ. До кінця квітня область має отримати ще 50 таких апаратів.

Нещодавно стало відомо, що лікарням на Львівщині, які лікуватимуть хворих на COVID-19, потрібно 112 апаратів ШВЛ. Натомість наразі їх є лише 38. Ще у сімох медзакладах такого обладнання взагалі немає, йдеться про лікарні в Стебнику, Стрию, Сокалі, Кам’янка-Бузьці, Яворові, Рудках та про госпіталь у Винниках.

Мер Львова також заявляв, що лише місту для боротьби з коронавірусом потрібно 100 апаратів ШВЛ. Кошти на їхню закупівлю вже виділили. Перші апарати ШВЛ вже отримали лікарня швидкої допомоги та 8-ма міська клінічна лікарня.

Як писав Львівський портал, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень Львівщини. Благодійники почали виготовляти захисні щити-екрани для лікарів. Першу партію виготовили за сприяння львів’янина Ігоря Васюника і вже передали медикам «швидкої».

Також благодійний фонд «Рідні разом» із партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень. Збір коштів на придбання апарату ШВЛ розпочав і Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла.

Обладнання для пацієнтів із проблемами диханням госпіталю у Винниках передав благодійний фонд Петра Порошенка.

У Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *