ОСТАННІ НОВИНИ

Батько голови ЛОДА відмовився купувати будівлі санаторію на Коновальця

Наталя Дуляба

|

ТОВ «Нордік-Буд», яке перемогло на аукціоні з продажу будівель дитячого санаторію на вул. Коновальця, 114, 116, відмовилось підписувати договір купівлі-продажу. Натомість Львівська облрада проводить повторні торги, у яких переможцем стає інша фірма. Відтак мерія закликає її не купувати майно, щодо якого тривають суди. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Тривалий час Львівська міськрада судиться з Львівською облрадою через будівлі колишнього дитячого санаторію на вул. Коновальця, 114, 116 у Львові. Незважаючи на це, облрада ще 7 лютого продала ці приміщення на аукціоні.

Переможцем торгів стало ТзОВ «Норді-Буд», кінцевим бенефіціарним власником якого є Зіновій Козицький – батько теперішнього голови Львівської ОДА Максима Козицького. За будівлі загальною площею понад 700 кв м на вул. Коновальця підприємство мало заплатити обласній раді 41,6 млн грн.

Однак ТзОВ «Норді-Буд» відмовилось підписувати договір купівлі-продажу, незважаючи на втрату застави розміром понад 1 млн грн. Втім тепер Львівська облрада знову намагається продати будівлі санаторію, через які досі тривають судові спори.

«Без врахування того, що Господарський суд м. Києва повторно відкрив провадження у цій справі, Львівська обласна рада проводить повторний аукціон, переможцем якого стає вже ТзОВ «Бізнес Галерея «Лев». Мерія наполягає на тому, що ці будівлі є власністю територіальної громади Львова, перебувають на балансі у виконавчих органів Львівської міської ради, тому в судовому порядку буде відстоювати це право», – кажуть у міськраді Львова.

Зазначимо, що ще на початку січня Львівська міська рада заявляла, що продаж будівель дитячого санаторію на вул. Коновальця, 114, 116 є незаконним. У мерії заявляють, вони перебувають на балансі 4-ої міської клінічної лікарні. Однак у 2009 році Львівська облрада протиправно виготовила свідоцтво на право власності.

Натомість відразу після проведення аукціону голова Львівської облради Олександр Ганущин запевнив, що половина з отриманих коштів, тобто більше 20 млн грн, підуть на потреби дитячих обласних лікарень.

Як писав Львівський портал, із початку року Львівська міська рада відсудила у Львівської облради спочатку 7 приміщень медзакладів, а згодом – 11. Серед будівель, на які мерія відстояла право власності, є й будівлі на вул. Коновальця, 114, 116. Втім тепер суд скерував справу на новий розгляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *