ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на Львівщині згоріло 13 га сухостою

Наталя Дуляба

|

Попри заборону на спалювання сухостою протягом понеділка, 6 квітня, рятувальникам довелося гасити в області 91 пожежу на відкритій території. Загалом вогонь знищив суху траву площею більше 13 га. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні ДСНС Львівщини.

 

«Цифри вражають, бо за минулу добу до рятувальників надійшло 91 повідомлення про прожежі сухої трави загальною площею понад 13 га. Потерпають від вогню не лише поля, ліси та тварини, а й самі люди. Причини залишаються незмінними – людський фактор. Саме люди провокують пожежі у природних екосистемах, спалюючи суху траву та сміття на відкритих територіях чи навіть у себе на подвір’ях», – кажуть у ДСНС.

Протягом понеділка, 6 квітня, рятувальники гасили пожежі сухостою на території 16 районів області. Займання виникали й у містах, зокрема у Львові, Дрогобичі, Червонограді, Пустомитах, Стрию, Новому Роздолі, Жидачеві, Городку, Трускавці, Самоборі, Бориславі та Турці.

«Звертаємось до усіх громадян: не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж! Пам’ятайте, що спалювання сухої рослинності або її залишків не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й безпосередньо загрожує життю та здоров’ю людей», – наголошують надзвичайники.

Зазначимо, що за самовільне спалювання сухої рослинності чи її залишків передбачена адміністративна відповідальність. За такі дії громадянам «світить» штраф від 170 до 340 гривень, посадовим особам – від 850 до 1 190 гривень. За завдані особливо великі збитки довкіллю передбачена кримінальна відповідальність.

Ще у 2018 році Львівська ОДА просила просила в уряду збільшити розмір штрафів за самовільне спалювання сухостою. На думку посадовців, саме великі штрафи зможуть зупинити паліїв.

Як повідомляв Львівський портал, у 2019 році пожежі сухостою на Львівщині завдали збитків довкіллю щонайменше на 13 мільйонів гривень.

Про те, які жахливі наслідки несе спалювання сухої трави, читайте за цим посиланням.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *