ОСТАННІ НОВИНИ

У ЛОДА кажуть, що вже протестували на коронавірус 3696 осіб

Соломія Головіна

|

У Львівській області експрес-тестуванням щодо коронавірусу 7 квітня охопили 677 осіб. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Тестування громадян, які повернулися із-за кордону, здійснюють мобільні бригади у складі сімейного лікаря та медичної сестри.

Відтак протягом 7 квітня тестування здійснювалось у всіх районах Львівщини, крім Пустомитівського, Перемишлянського, Радехівського і Жовківського.

Вдалось охопити 677 осіб, всі тести є негативними. Загалом у області вже встигли протестувати на коронавірус 3696 осіб.

У разі, коли експрес-тести осіб є позитивними – аналіз скеровують на тест ПЛР і вже після результатів полімеразно-ланцюгової реакції у особи фіксують/не фіксують наявність коронавірусної інфекції.

Експрес- тести проводитимуть для мешканців Львівщини, які повернулись в Україну упродовж двох останніх тижнів, а також тим, хто контактував із хворими на коронавірус. Безкоштовним тестуванням охоплять також медиків. У планах – тестувати водіїв, продавців та інші категорії, які контактують із людьми і є в зоні ризику.

Як відомо, 30 березня на Львівщині розпочали масове тестування осіб, які повернулися із країн поширення COVID-19.

Станом на 7 квітня у області коронавірус підтверджено у 31 особи. Троє людей від коронавірусу вже одужали, натомість одна особа померла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *