ОСТАННІ НОВИНИ

Цього тижня в Україну прибудуть сім літаків з тестами, апаратами ШВЛ, – Зеленський

Соломія Головіна

|

Цього тижня в Україну прибудуть щонайменше сім літаків з Китаю та Південної Кореї, які доставлять тест-системи ПЛР та експрес-тести, захисні костюми й апарати ШВЛ, маски та респіратори. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, передає пресслужба глави держави.

 

«Наша мета – найближчим часом доставити в Україну 50 мільйонів масок», – зазначив президент.

При цьому він зауважив, що паралельно з цим ми максимально нарощується вітчизняне виробництво.

«Цього тижня ми почнемо виготовляти власні тест-системи ПЛР. А ще Україна щодня вже випускає 900 тисяч масок. Ми вживаємо всіх заходів для повного забезпечення країни всім необхідним», – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в ніч на 23 березня в Україну з Китаю прибула перша партія тестів на коронавірус, засобів захисту і медобладнання. Загалом держава отримала два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) та 250 тисяч тестів для експрес-діагностики. Відтак на потреби Львівщини скерували 4000 китайських експрес-тестів, 5000 медичних масок та 500 біокостюмів.

31 березня з Китаю в Україну прибули 100 тисяч ПЛР-тестів на коронавірус та засоби індивідуального захисту: 40 тисяч окулярів багаторазового використання, медичні маски та обладнання для апаратів штучної вентиляції легенів. Вантаж пообіцяли спрямувати до лікарень та лабораторій у всі регіони України. Кількома днями пізніше у Львівській ОДА поінформували, що область отримала 8 тонн медичного вантажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *