До 15 травня ринки Львова зобов’яжуть перейти на безготівковий розрахунок

Наталя Дуляба

|

Всі ринки Львова зобов’яжуть запровадити безготівковий розрахунок до 15 травня. Першим нововведення розпочне оптовий ринок «Шувар», який має забезпечити розрахунок через платіжні термінали з 20 квітня. Відповідне рішення сьогодні, 3 квітня, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Своїм рішенням виконком зобов’язує всі ринки Львова перейти на безготівковий розрахунок до 15 травня. Оплачувати покупки готівкою львів’яни все-таки зможуть, але в перспективі ринки мали б переформатуватись на роботу із платіжними терміналами.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував розпочати із оптового ринку «Шувар», де вже є можливість розраховуватись платіжною карткою. Втім із 20 квітня всі продавці тут мають бути готовими обслуговувати клієнтів через термінали.

«На «Шуварі» є системно організована робота, тож подивимося, як там все піде. Якщо піде добре, то паралельно почнемо рухатися щодо інших ринків. Бо зараз я собі це важко уявляю, бабці будуть кричати… Ми можемо збурити ситуацію і не мати позитивного результату», – сказав мер.

Перейти на роботу з платіжними терміналами мають і магазини, у яких досі не було можливості розраховуватись банківською карткою.

Максимально ввести у Львові безготівкову форму оплати покупок хочуть, аби зменшити ризик поширення вірусів, в тому числі й COVID-19, через паперові банкноти.

При цьому нещодавно заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко заявив, що Львів звернеться до Нацбанку з проханням понизити ставку за користування платіжними терміналами до 0,5−0,7%. На його думку, це стимулюватиме підприємців оперативно впроваджувати безконтактну оплату на час коронавірусного карантину.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

У ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. У Львові теж суттєво посилили карантинні заходи. Так, міська комісія ТЕБ і НС вирішила від 16 березня призупинити роботу всіх закладів, окрім продуктових магазинів, аптек та АЗС. Також не працюватимуть і автостанції Львова. За тим, чи дотримуються підприємці заборони, будуть стежити поліцейські, які патрулюватимуть у кожному районі міста.

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

Нещодавно у Львові ввели нові обмеження на час карантину. Зі всіма останніми нововведеннями можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *