ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині покарають людей за відмову від тестування на COVID-19

Ольга Денисяка

|

У Пустомитівському районі під час масового тестування на коронавірус мешканців Львівщини, які повернулися з-за кордону, 7 осіб відмовились від проведення тесту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

31 березня за допомогою експрес-тестів на Пустомитівщині протестували на коронавірус ще 57 людей. Результат в усіх – негативний, ще 7 осіб відмовилися від проведення тесту.

Усіх, хто відмовився від проведення тесту, моніторить сімейний лікар, інформація про них передається у РДА і поліцію, де складають відповідні протоколи.

Львівський портал повідомляв, що 31 березня експрес-тести виявили коронавірус у трьох водіїв маршруток АТП № 1.

Нагадаємо, у Львові 30 березня розпочали масове тестування на коронавірус експрес-тестами водіїв громадського транспорту, медиків, а також соціальних працівників. Відтак вчора два експрес-тести вже дали позитивні результат. Перший випадок виявлено в 56-річної пацієнтки 5-ї лікарні, яка 25 березня поступила з пневмонією. Другий випадок – 50-річна водійка трамваю.

Таким чином у Львові під час масового тестування з допомогою експрес-тестів коронавірус виявили у п’яти людей. Наразі усі вони перебувають на самоізоляції.

Нагадаємо, 27 березня у Львівській ОДА анонсували масове тестування населення області на коронавірус.

Як пояснювали у Львівській ОДА, достовірність експрес-тестів на коронавірус є дуже низькою, тому результати пацієнтів скеровують на додаткові дослідження в обласну лабораторію. Там проводять полімеразну ланцюгову реакцію, за допомогою можна достовірно встановити наявність або відсутність у людини коронавірусної інфекції навіть ще до початку прояву симптомів.

Натомість експрес-тести є менш точними. При цьому вони дозволяють виявити в організмі не сам вірус (чи його відсутність), а лише антитіла, які починають вироблятись лише на 5-6 день після появи симптомів. Тому для ефективної боротьби з коронавірусом потрібні саме тести, які проводять методом полімеразної ланцюгової реакції. 

Втім навіть якщо результати аналізів підтверджують коронавірусну інфекцію, це жодним чином не змінює підхід до лікування хворого.

Нагадаємо, на Львівщині п’ять людей лікуються від коронавірусу. Дві особи знаходяться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. Одна пацієнтка одужала. Коронавірус у неї виявили після повернення із Австрії.

Також COVID-19 в області виявили у львів’янина, який повернувся з Німеччини. Ще одним хворим виявився 57-річний мешканець Пустомитівщини, який був в Італії.

28 березня стало відомо ще про двох хворих на Львівщині: 50-річного чоловіка та 16-річного хлопця. В обох пацієнтів був контакт з особою, у якої нещодавно підтвердили COVID-19.

Крім цього МОЗ повідомило ще одного хворого на коронавірус на Львівщині. Втім у ні в обласній інфекційній лікарні, ні в обласному лабораторному центрі інформації про нового хворого ще не мають.

Нагадаємо, у Львові працює безкоштовна Гаряча лінія «Стоп коронавірус» – 0 800 208 868. За словами ініціатора її створення Ігора Васюника, консультації львів’янам надають медики щодо захисту, симптоматики та алгоритму дій щодо ефективної протидії поширенню коронавірусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *