ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Винниківського озера вирубали дерев на 2,7 млн

Соломія Головіна

|

Поблизу Винниківського озера під час вирубки дерев для облаштування на цій території об’єктів спортивної інфраструктури, зокрема футбольних полів та лижного витягу, лісогосподарському підприємству відшкодовано недоотриманий прибуток в розмірі майже 2,7 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ДП «Львівський лісгосп».

 

Зазначається, що на лісовій ділянці поблизу  Винниківського озера запланували ландшафтну рубку формування території на площі 4,2 га:

«На проведення ландшафтної  рубки планування території виписано лісорубний квиток №11 від 12.03.2020р. Загальна площа вирубки – 4,2 га».

«Була створена комісія щодо визначення суми збитків нанесених у зв’язку з проведенням вирубування дерев. Розмір збитків, не враховуючи вартості ростучої деревини, становить 2662362 грн», – інформують у ДП «Львівський лісгосп».

Як повідомляв Львівський портал, у 2017 році Винниківська міськрада погодила ТОВ «Краківський Ринок» надання в суборенду 17,32 га для обслуговування Винниківського озера та створення відпочинкової бази ТОВ «Академія Футболу». Тут планують збудувати дитячо-юнацький спортивний табір з реабілітаційним санаторієм та об’єктами спортивної інфраструктури.

Згідно з проєктом, на ділянці хочуть звести кілька капітальних споруд: спальний корпус для табору, приміщення санаторію на 200 місць, процедурний корпус, харчоблок табору, критий манеж того.

Заплановані футбольні поля, траси для велосипедного, гірськолижного спорту, підйомник, витяг, пірс, басейн, гелікоптерний майданчик для рятувальної служби, прокат спорядження, елінг, вбиральні, відкритий паркінг на майже 600 місць.

Також ми публікували фото спущеного Винниківського озера, яке було одним з улюблених місць для відпочинку львів’ян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *