ОСТАННІ НОВИНИ

На боротьбу з коронавірусом із бюджету Львова виділять 7 мільйонів

Наталя Дуляба

|

Із резервного фонду бюджету Львова до бюджету Львівщини перерахують 7 млн грн. Ці кошти спрямують на протиепідеміологічні заходи, пов’язані із поширенням коронавірусу. Відповідне рішення сьогодні, 28 лютого, прийняв виконавчий комітет Львівської міської ради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, члени виконкому погодили виділення 7 млн грн із резервного фонду бюджету Львова. Всі ці кошти субвенцією перерахують в обласний бюджет.

Зазначимо, що 25 лютого Львівська ОДА заявила, що скерує 25 млн грн із бюджету області на заходи із профілактики та унеможливлення поширення коронавірусу на території Львівщини. За ці кошти закуплять тест-систем для виявлення вірусу, апарати штучної вентиляції легень, а також апарат ЕКМО (оксигенація екстракорпоральної мембрани), який використовують для лікування пацієнтів із тяжкою формою захворювання.

Відтак мерія також фінансово долучиться до таких протиепідеміологічних заходів і перерахує в обласний бюджет 7 млн грн.

Зазначимо, у Львові продезінфікують громадський транспорт, а в школах, лікарнях, ЦНАПах міста, адміністративних будівлях міської ради встановлять антисептики для рук.

Нагадаємо, базовою медустановою, яка лікуватиме ймовірних хворих на коронавірус, є Львівська обласна інфекційна лікарня. Втім вона може прийняти лише 300 таких пацієнтів.

Нещодавно на всій території Львівської області обмежили проведення масових заходів через ризик поширення коронавірусу. А на кордоні усім вимірюватимуть температуру тіла. Тих, хто буде відмовлятися, можуть не впустити в Україну.

Також у пунктах пропуску «Шегині», «Рава-Руська», «Краковець» та поблизу аеропорту «Львів» чергуватимуть карети швидкої медичної допомоги. Вони за потреби транспортуватимуть людей в обласну інфекційну лікарню.

Львівський портал писав про усе, що варто знати про коронавірус: симптоми, хто у зоні ризику та де лікуватись у Львові. Про це та не тільки читайте за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *