ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийщині незаконно зрубали понад 100 столітніх дубів

Вероніка Рой

|

На території села Загірне Стрийського району Львівської області виявили незаконну вирубку понад 600 дерев, серед яких – понад 100 столітніх дубів. Про це інформує Державна екологічна інспекція у Львівській області.

 

Повідомив працівників екоінспеції про незаконну вирубку небайдужий громадянин. Виїхавши на місце, на території комунальної власності, що не відносяться до земель лісового фонду, спеціалісти інспекції виявили незаконну рубку 107 дерев породи дуб звичайний, вік яких – 100 і більше років.

«На місці вирубки знаходився колісний трактор без номерних знаків, який ймовірно приймав участь у трелюванні зрубаних дерев, оскільки був обладнаний лебідкою з тросом. Також поруч було зафіксовано незаконну рубку 37 дерев породи верба, 75 дерев породи осика, 110 дерев породи вільха та 306 дерев породи береза», – інформують у екоінспекції.

Загалом під час перевірки було виявлено незаконну рубку 635 дерев. Порушників на місці вирубки не виявили. Відтак спеціалісти інспекції викликали поліцію.

Сума шкоди, заподіяної у результаті незаконного вирубування зелених насаджень, становить 887 913 грн. Для встановлення осіб порушників та притягнення їх до відповідальності матеріали перевірки скеровано у правоохоронні органи.

Фото: екоінпекція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *