ОСТАННІ НОВИНИ

На Сокальщині у місцевого мешканця вилучили більше кубометра немаркованої деревини

Ольга Денисяка

|

У селі Хлівчани, що у Сокальському районі, правоохоронці вилучили з домогосподарства 60-річного чоловіка більше кубометра немаркованої деревини. Під час обшуку він блокував службовий транспорт та перешкоджав роботі поліцейських. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

17 лютого працівник місцевого лісгоспу повідомив у  Сокальське відділення поліції про те, що в одному з приватних домогосподарств у селі Хлівчани, він знайшов колоди берези та осики без відповідних маркувань.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, проте чоловік, який саме розпилював колоди на дрова, не дозволив правоохоронцям оглянути деревину, а також не надав жодних пояснень щодо походження лісопродукції», – йдеться в повідомленні.

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до трьох років позбавлення волі.

Наступного дня, 18 лютого, отримавши санкцію суду, поліцейські знову приїхали у домогосподарство, щоб провести обшук, проте власник, 60-річний місцевий мешканець, відмовився виконувати законні вимоги, а навпаки – перешкоджав роботі поліцейських та блокував службові автомобілі.

Незважаючи на це, правоохоронці переконали його, виконали рішення суду, вилучили більше кубометра деревини, яку зловмисник встиг порубати на дрова та передали її на зберігання у лісогосподарство. Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють походження лісопродукції.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *