ОСТАННІ НОВИНИ

Сильний вітер на Львівщині повалив дерева та пошкодив дахи

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 10 лютого, на території Львова та області синоптики прогнозують сильні вітри. Стихія вже наробила біди, адже на Львівщині  повалені десятки дерев та пошкоджені покрівлі будинків, передає Львівський портал.

Зображення ілюстративне

Зокрема  Львові станом на 14.00 год. зафіксовано падіння 8 дерев, (зокрема на вул. Промислова, 25, вул. Б. Хмельницького, 188а, вул. Паркова, 1 тощо).

За інформацією пресслужби міськради Львова, пошкоджено покрівлі будинків на вул. Художня, 4, вул. Стороженка, 18, вул. Східна, 5а, вул. Лисенка, 14. Також зірвано дах зупинки напроти будинки № 30 на вул. Петлюри.

У Самбірському районі найбільше лиха зазнали покрівлі будівель. Стихія пошкодила дахи житлових будинків, поліклініки, двох шкіл та Народного дому.

«Обірвано лінії електропередач, тож окремі споживачі світла залишаються знеструмленими. Також є зламані дерева, зокрема на території скверу на вулиці Грушевського, на подвір’ї ДНЗ №8, на вулиці Коновальця, на території Самбірської ЦРЛ. Через розрив електролінії не працює світлофор біля ринку. На вулиці Чорновола пошкоджено рекламний щит, а на вул. Шухевича вийшов з ладу електрощит вуличного освітлення. На даний час працівники відповідних структур проводять оцінку завданих збитків та ліквідовують наслідки негоди», йдеться у повідомленні Самбірської міської ради.

У Дрогобичі ситуація теж не краща. У місті теж повалені дерева та пошкоджені дахи.

«Станом на 9 годину ранку виявлено 9 повалених дерев та 9 пошкоджених дахів. Однак наслідки негоди набагато масштабніші, оскільки на гарячу лінію міста надходять заяви від мешканців з різних вулиць міста», зазначають у Дрогобицькій міській раді.

Така ж ситуація і у Трускавці. Потерпіли від сильного вітру окремі заклади освіти – школи, дитячі садки, Будинок учнівської творчості.

«Стихія позривала дахи, а дерева повивертала з корінням. Попадали рекламні щити, огорожі навколо будівельних майданчиків. Негода завдала збитків як державним та комунальним установам, так і приватним готелям та санаторіям, окремим будинковолодінням. Ситуацію ускладнює той факт, що вітер не вщухає, розпочався ще й дощ, а в таких умовах ліквідовувати наслідки стихії дуже непросто і небезпечно», – мовиться у повідомленні Трускавецької міської ради.

Також у місті Жовка, що неподалік Львова, сильний вітер відірвав частину даху.

«Сьогодні внаслідок сильного пориву вітру підірвало дах на орієнтовній площі 200-300 квадратних метрів з обох боків. Будівля знаходиться у місті Жовква на вулиці Лесі Українки, 26 (колишній завод «Автомат».Ще один такий порив і десятки тон бляхи опиниться на проїзній частині дороги», – написав у Facebook депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський.

У Бориславі стихія теж завалила кілька дерев.

Негода встигла наробити біди і у Сколівському районі Львівщині. За інформацією пресслужби ГУ ДСНС у Львівській області, у с. Гребенів на проїжджу частину впало чотири дерева. Рятувальники проводили роботи по розрізанню дерев. Також дерево впало неподалік від Народного дому «Бескид» у м. Сколе. Крім цього у с. Орява на трасі Київ-Чоп сильний вітер повалив ще п’ять дерев на проїжджу частину.

Зазначимо, що потужний вітер знеструмив 118 населених пунктів на Львівщині.

Як інформував Львівський портал у понеділок і вівторок, 10-11 лютого, у Львові та області прогнозують сильний вітер та ожеледицю на дорогах.

Доповнюється…

Фото: Самбіріська міська рада, Дрогобицька міська рада, Трусквецька міська рада, Ігор Зінкевич, Ігор Муравський, Боиславська міська рада, Вікторія Козюбенко, ДСНС Львівщини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *