ОСТАННІ НОВИНИ

Реабілітаційний центр «Джерело» вікрив у Львові ще один осередок для людей з особливими потребами

Ольга Денисяка

|

У Львові відкрили ще один осередок для роботи з людьми з інвалідністю. Осередок діє на вул. Б. Хмельницького, 195. Тут  молодь власноруч виготовляє оригінальні вироби з глини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

З метою розширення діяльності комунальної реабілітаційної установи змішаного типу Львівський міський центр реабілітації «Джерело», забезпечення доступності програм для осіб з інвалідністю віком від 18 років, за місцем їх проживання, в нашому місті активно відкривають локальні осередки по районах Львова. Так, зокрема три з них вже функціонують за адресами: вул. Кирилівська, 3а, вул. Роксоляни, 23, вул. Б. Хмельницького, 195.

Зокрема, осередок на вул. Б. Хмельницького, 195 відкрито у вересні. На його облаштування місто скерувало понад 1 млн. грн. Реабілітаційні послуги в осередку надають: фахівець з соціальної роботи, практичний психолог та соціальний робітник.

В таких осередках комплекс заходів з соціальної, психологічної реабілітації проводиться у форматі проведення індивідуальних, підгрупових та групових заняттях. Одним з напрямків діяльності є виготовлення сувенірної продукції. Графік роботи: будні дні з 09:00 – 16:00 год.

«В найближчих планах на 2020 рік відкриття ще одного подібного закладу у Франківському районі за адресою: вул. В. Великого, 40. До травня там завершені ремонтні роботи. Також зараз починаємо проектні роботи по облаштуванню такого осередку на вул. Миколайчука, 24. Також плануємо такі осередки відкрити у м. Винниках і Рясному», – розповів Ігор Кобрин, начальник управління соціального захисту ЛМР.

Відкриття у місті мережі осередків «Джерела» по районах дають вагомі переваги та зручності в отриманні таких потрібних послуг:

  • Можливість отримання послуг за місцем фактичного проживання або в районах, які найбільш територіально наближені до місця фактичного проживання Клієнта.
  • Можливість роботи з меншими групами клієнтів та надання якісніших послуг.
  • Скорочення часу та зменшення витрат на доїзд для клієнтів Центру.
  • Збільшення кількості отримувачів послуг в КРУЗТ ЛМЦР «Джерело».

Клієнтами філій будуть особи з ментальними порушеннями.

«Напрямки роботи ми обираємо таким чином, щоб якомога краще розкрити потенціал кожної особи з інвалідністю, щоб їм було цікаво це робити. Тому визначальним для відвідування осередку є не місце проживання особи, а те, що вона може робити, що їй цікаво, і що допомагає їй розвиватися. Тому нашу філію на вул. Б. Хмельницького, 195, де власноруч виготовляють вироби з глини, відвідує молодь, яка проживає на Сихові. Вони самостійно добираються сюди — а це навики самообслуговування, соціалізації»,  – повідомила Зореслава Люльчак, керівниця центру «Джерело».

За її словами, вік осіб, які сьогодні приймає «Джерело» від 18 років до 45 років. Цього року планують відкрити таку першу філію для дітей з інвалідністю.

«Колись приймали осіб до 25 років, потім до 35, тепер до 45. Ми розуміємо, що для осіб з інвалідністю немає альтернативи. До прикладу, у наших філіях є присутні майбутні випускники закладів спеціалізованої освіти. Та вони не можуть бути працевлаштовані, відповідно до українського законодавства. Та водночас вони потребують зайнятості, спілкування, соціалізації», – додала Зореслава Люльчак.

Довідково:

Благодійна установа Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» заснована 1993 року батьками дітей з церебральним паралічем товариства «Надія» та волонтерами з Канади.

У 2008 році, за підтримки Львівської міської ради та у партнерстві з управлінням соціального захисту, на базі «Джерела» створено Львівський міський центр реабілітації «Джерело». Такий крок уможливив поєднати залучені міські бюджетні кошти на діяльність інноваційної в соціальних рішеннях Установи, в якій діти з особливими потребами отримують соціально-реабілітаційні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *