ОСТАННІ НОВИНИ

Ексзаступника міністра енергетики часів Януковича екстрадували до України

Ольга Денисяка

|

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому заступнику міністра енергетики та вугільної промисловості України часів президента Віктора Януковича. Його екстрадували з Грузії до України 27 січня. Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, передає Львівський портал.

 

Ексчиновника взяли під варту на 45 днів із правом внесення застави у розмірі майже 6 млн гривень.

«Учасники злочинного угруповання до складу якого входив зазначений експосадовець, у 2010-2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий ПАТ «Укрнафта» (50%+1 акція належать державній НАК «Нафтогаз України») та ПАТ «Укргазвидобування» (100% акцій належать НАК «Нафтогаз України») за пільговими цінами, встановленими для реалізації газу населенню», – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що насправді колишні посадовці перепродували газ іншим суб’єктам господарювання. Внаслідок цього держава зазнала збитків на понад 2 млрд гривень.

Підозрюваного ексчиновника часів Януковича звинуватили у вчиненні злочину групою осіб, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем та створенні злочинної організації. Підозрюваному загрожує до 12 років в’язниці. Наразі слідство триває.

Кого саме екстрадували правоохоронці не повідомляють. Однак, як повідомляє hromadske, ймовірно йдеться про колишнього заступника міністра палива та енергетики часів Януковича Ігоря Кірюшина, якого грузинські правоохоронці заарештували  у 2007 році.

Тодішній генеральний прокурор Юрій Луценко зазначав, що ГПУ підозрює Кірюшина у співучасті в злочинній організації та заволодінні майном яке належить ПАТ «Укрнафта» та ПАТ «Укргазвидобування».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *