ОСТАННІ НОВИНИ

За організацію підпільних гральних закладів у Львові та Стрию судитимуть 11 людей

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи людей, яка у Львові та в Брюховичах протиправно організувала діяльність гральних закладів. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

 

Встановлено, що 11 осіб об’єднались задля налагодження роботи підпільних азартних ігор. Всі учасники злочинного угруповання мали чітку ієрархію, розподілені ролі та обов’язки.

Незаконні гральні заклади працювали у Брюховичах та у Стрию. Всі вони маскувались під вивісками операторів лотерей.

«Однак тут у порушення вимог Закону України “Про заборону грального бізнесу в Україні” за допомогою комп’ютерної техніки клієнтам надавали послуги у сфері грального бізнесу із виплатою виграшних коштів», – йдеться у повідомленні.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у зловмисників комп’ютерне обладнання, флеш-накопичувачі, «чорнові» бухгалтерські записи, мережеве та інше обладнання, а також гроші, виручені від незаконної діяльності.

За цими фактами було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.255 (створення злочинної організації) ККУ та за ч.4 ст.28 (вчинення злочину злочинною організацією) ККУ – ч.1 ст.203 зн.2 (зайняття гральним бізнесом) ККУ.

Правоохоронці вже завершили досудове розслідування і скерували обвинувальний акт до суду. На горе-бізнесменів чекає покарання – позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Нагадаємо, наприкінці 2019 року уряд виключив можливість функціонування грального бізнесу під виглядом державних лотерей.

Лише за один день на Львівщині поліцейські припинили незаконну діяльність 268 гральних закладів.

Втім генпрокурор України Руслан Рябошапка заявив, що правохоронні органи, які мають перешкоджати гральному бізнесу, наразі «кришують» цей напрям.

Згодом у МВС запевнили, що в Україні не залишилось жодного грального закладу, який би працював.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *