ОСТАННІ НОВИНИ

Гончарук доручив переглянути зарплати топ-менеджерів

Вероніка Рой

|

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук доручив міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства сформулювати пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів і наглядових рад. Про це йшлося на нараді глави уряду з представниками державних підприємств, написав Гончарук у Telegram.

 

«Доручив Мінекономіки сформулювати пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів і наглядових рад. Оплата праці має бути конкурентною і водночас справедливою», – написав прем’єр-міністр.

Також Гончарук на нараді доручив Мінекономіки завершити роботу і фіналізувати пропозиції щодо підготовки державних замовлень на підприємства.

Крім цього, він зазначив, що непрофільні активи держкомпаній будуть віддані у приватний сектор.

«Їх продаж дозволить підвищити ефективність підприємств державного сектору. Зараз до таких активів належать конюшні, свиноферми та інші. Вони заважають компаніям працювати, не приносять прибутків і створюють передумови для корупції. Ми ліквідуємо ці корупційні ризики. Сьогодні про це говорив на нараді з представниками державних підприємств», – повідомив Гончарук.

Прем’єр-міністр також акцентував на тому, що Фонд держмайна має вибудовувати наші спроможності для залучення інвестицій шляхом продажу приватним інвесторам тих об’єктів, які є збитковими та нестратегічними для країни.

Нагадаємо, нещодавно міністерка освіти і науки України Ганна Новосад повідомила, що не задоволена розміром своєї зарплати. За її словами, 36 000 гривень на місяць є недостатньо для повноцінного життя й утримання дитини.

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив, що уряд щомісяця публікуватиме дані про доходи топ-посадовців. Відтак Кабмін таки оприлюднив зарплати міністрів. Найвищу середню зарплату з членів уряду отримує міністр внутрішніх справ Арсен Аваков – 100 041 грн.

Раніше прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявляв, що держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *