ОСТАННІ НОВИНИ

Жартома направив автомат на солдата і застрелив: на Львівщині строковика засудили до 5 років тюрми

Соломія Головіна

|

На Львівщині військовослужбовця засуджено до 5 років позбавлення волі за порушення правил поводження зі зброєю, у зв’язку з чим загинув його товариш по службі. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі військової прокуратури Західного регіону України.

 

У суді військовою прокуратурою Львівського гарнізону доведено, що в червні 2019 року вказаний військовослужбовець-строковик, вважаючи автомат Калашникова розрядженим, жартома направив його на товариша по службі та випадково натиснув на спусковий курок. Отримана травма постраждалого солдата виявилася несумісною із життям.

Завдяки зібраним доказам військовою прокуратурою доведено в суді вину військовослужбовця, а обвинувачений вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та щиро розкаявся.

Так, 13 січня Яворівський районний суд Львівської області визнав винним 21-річного військовослужбовця строкової служби однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, що заподіяло смерть потерпілого).

Суд врахував усі обставини та засудив правопорушника до 5 років позбавлення волі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *