ОСТАННІ НОВИНИ

Перереєстрація закладів облради зі Львова. Мінфін не побачив нічого протизаконного

Соломія Головіна

|

Міністерство фінансів України надіслало Львівській міській раді лист-відповідь щодо перереєстрації закладів Львівської обласної ради зі Львова в інші населені пункти області.

 

У відомстві не побачили нічого протизаконного у такій перереєстрації.

«Статтею 64 Бюджетного кодексу України встановлено, що податок на доходи фізичних осіб, який сплачується (перераховується) податковим агентом-юридичною особою (її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента-юридичної особи зараховується до відповідного бюджету та за їх місцезнаходженням (розташуванням)», – зазначається у листі, опублікованому ЛМР.

При цьому Мінфін наголошує, що «у разі зміни місцезнаходження суб’єкта господарювання-платника податків сплата визначених законодавством податків і зборів після такої реєстрації здійснюється таким платником податків за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду».

Нагадаємо, наприкінці 2019 року Львівська обласна рада хотіла змінити місце реєстрації психіатричної лікарні з вул. Кульпарківської на село Заклад Миколаївського району. Для прийняття такого рішення депутатам забракло голосів, а сама ідея обурила Львівську міську раду та медичну спільноту. Так, мер Андрій Садовий зауважував, що перереєстрація психлікарні відбере у бюджету міста від 10 до 14 мільйонів гривень.

А нещодавно Львівська обласна рада змінила місце реєстрації ще й Львівського історичного музею. Тепер його юридичною адресою замість площі Ринок є Червоноград (вул. Пушкіна). Такі дії теж неабияк обурили міську владу на діячів культури Львова.

Також місце реєстрації змінили ще чотири лікарні: Львівська обласна клінічна лікарня, Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Львівський державний онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи.

З огляду на це, за даними департаменту економічного розвитку ЛМР, річні втрати міського бюджету можуть перевищувати 100 млн грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *