ОСТАННІ НОВИНИ

Рівень антисемітизму в Україні є одним із найнижчих серед країн Європи, – Зеленський

Вероніка Рой

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що рівень антисемітизму в Україні є одним із найнижчих серед країн Європи. Про це він сказав в інтерв’ю The Times of Israel, передає Громадське.

 

«У нас є статистична інформація, яка буде дуже цікава для Ізраїлю. У 2018 році було опубліковане опитування Pew Research Center, в якому оцінювався рівень антисемітизму в Європі. І найнижчий рівень антисемітизму був в Україні», — сказав український лідер, додавши, що в Україні, як і всюди у світі, є певний відсоток людей, які «не бачать нікого, крім своєї нації».

Для підтвердження того, що в Україні низький рівень антисемітизму, Зеленський нагадав, що він має єврейське походження й українці обрали його главою держави.

«У мене єврейська кров. І я президент. І нікого це не хвилює, чи не так? Нікому немає діла. Ніхто не питає мене про це … Звичайно, у нас є відсоток радикальних людей, але він дуже маленький. І саме тому я не боюся опору планам з будівництва меморіалу в Бабиному Яру», — сказав Зеленський.

Він також зазначив, що у Києві охорона синагог є не такою суворою, як в інших місцях, адже євреям тут нічого не загрожує.

Зазначимо, що дані дослідженні ADL Global 100 Index для Антидифамаційної ліги з Нью-Йорка свідчать про те, що за останні 4 роки в Україні значно зріс рівень антисемітизму і є одним з найвищих у Європі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *