ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія спростувала інформацію Держаудитслужби про непродуктивні витрати у Палаці Хоткевича

Ольга Денисяка

|

Західний офіс Держаудитслужби провів ревізію діяльності Міського Палацу культури ім. Г. Хоткевича за період з 1 вересня 2016 року до 30 вересня 2019 року. Управління культури Львівської міської ради наголошує, що в опублікованому акті аудитори подали не до кінця достовірну інформацію. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Акт ревізії від 29.11.2019 року № 03−01−21/6 підписано зі сторони Палацу культури із зауваженнями, оскільки зі значною частиною виявлених недоліків його діяльності не погоджується, про що неодноразово надавались пояснення контролюючому органу та не були взяті аудиторами до уваги.

Разом з тим, на адресу МПК ім. Г. Хоткевича Західним офісом Держаудитслужби скеровано листа-вимогу «Про усунення недоліків та порушень за наслідками ревізії» від 27.12.2019 року № 03−01−15м/7879−2019 та розпорядження від 27.12.2019 № 26 про зупинення операцій з бюджетними коштами, які на сьогоднішній день оскаржуються Палацом культури в судовому порядку як такі, що прийняті з порушеннями законодавства (справа № 380/338/20).

В той же час, 16.01.2020 року, отримавши судову повістку у справі № 380/338/20, Західний офіс Держаудитслужби в той же день розмістив на власній інтернет-сторінці повідомлення про виявлені в результаті ревізії порушення. При цьому, в повідомленні є недостовірні дані, які містять розбіжності з тими, що викладені в акті ревізії. Також контролюючий орган надав власну суб’єктивну оцінку керівництву Палацу на предмет законності його дій та ефективності прийняття управлінських рішень в період, за який проводилась ревізія.

«Такі дії Західного офісу Держаудитслужби, на наше переконання, мають на меті чинення тиску зі сторони громадськості не тільки на керівництво МПК ім. Г. Хоткевича, а й спрямовані на перешкоджання об’єктивному та неупередженому судовому розгляду справи. Зважаючи на це, вважаємо будь-які заяви щодо неефективності управлінських рішень та будь-які звинувачення на адресу посадових осіб Палацу культури, до моменту вирішення судового спору, передчасними та неприпустимими», – зазначає Наталія Бунда, начальниця департаменту розвитку ЛМР.

У зв’язку з наведеним, з метою уникнення участі в судових процесах про захист честі, гідності та ділової репутації, департамент розвитку ЛМР вимагає від Західного офісу Держаудитслужби видалити повідомлення під заголовком «Львівські аудитори виявили у міському Палаці культури ім. Г. Хоткевича непродуктивні витрати на суму понад 2 млн грн», розміщене на його офіційній сторінці 16 січня 2020 року.

Нагадаємо, львівські аудитори заявили, що виявили у Палаці культури непродуктивні витрати на суму понад 2 млн грн, упущені вигоди на суму майже 1,4 млн грн, завищення в обліку дебіторської заборгованості на 136,9 тис. грн та низку фінансових порушень, що призвели до втрат на суму 827,5 тис. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *