Міськрада Львова підтримала заборону продажу у школах солодощів і чипсів

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 26 грудня, сесія Львівської міськради підтримала петицію, у якій львів’яни просять заборонити продаж у школах шкідливих снеків: різних солодощів, чипсів та сухариків. «За» відповідну ухвалу проголосував 51 депутат, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Автором петиції є Андрій Волинець, який наголошує, що у школах Львова досі вільно продають небезпечні для здоров’я дітей снеки. Тому він пропонує заборонити торгівлю такими продуктами харчування, як це вже зробили у школах Дніпра та Києва.

«Майже в кожній шкільній їдальні у вільному продажі для всіх дітей є чипси, снеки, вафлі, інші продукти з барвниками, емульгаторами та небезпечними добавками, які безжалісно нищать здоровя наших дітей. Ні вчителям, ні керівництву шкіл до цього немає діла. Більше того, хтось з керівництва шкіл ще й непогано на цьому заробляє, адже діти неконтрольовано вживають шкідливу їжу, нехтуючи при цьому здоровою їжею. Міська рада вправі заборонити продаж такої продукції, а також зобов’язати школи погоджувати асортимент продукції їдалень», – вказано у тексті петиції.

Водночас очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик зауважила, що нещодавно було створено робочу групу, до складу якої увійшли представники Держпродспоживслужби, медики і самі підприємці, які обслуговують шкільні буфети. Робоча група зараз вивчає асортимент буфетів у школах Львова.

«Ми опрацювали асортимент буфетної продукції, яку будемо рекомендувати продавати у навчальних закладах нашого міста. Також ми провели анкетування школярів. А впродовж січня місяця зможемо напрацювати дорожню карту, щоб впровадити здорове харчування в наших буфетах. Цього є недостатньо, тому робоча група працює над рекомендаціями для того, щоб внести зміни до чинних нормативних документів, які регламентують продаж такої продукції», – додала Зоряна Довганик.

Петицію щодо заборони на продаж шкідливих снеків у школах Львова підтримав 51 депутат, відтак на одній із наступних сесій міської ради посадовці мають оприлюднити дорожню карту щодо її реалізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *