ОСТАННІ НОВИНИ

НАЗК отримало нового очільника

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 16 грудня, конкурсна комісія обрала Олександра Новікова новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

Під час засідання конкурсної комісії колишній експерт Ради Європи з питань боротьби з корупцією Тильман Хоппе оголосив, що новим очільником НАЗК обрали Олександра Новікова. Його кандидатуру підтримали усі 6 членів комісії.

«Комісія оцінила його як кандидата, який найліпше відповідає критеріям, прописаним в законі про запобігання корупції. Пан Новіков має належний досвід. Його стратегічне бачення, результати тестування, відповіді під час співбесіди та решта документів змогли переконати комісію, що він – найкраща особа, яка зможе провадити необхідні реформи для того, аби відновити довіру та прозорість в роботі НАЗК», – сказав Тильман Хоппе.

Олександр Новіков – прокурор Департаменту нагляду за додержанням законів. З 2007 року працює в органах прокуратури. За словами Хоппе, Новіков отримав один з найвищих балів під час тестування.

У 2015 році Олександр Новіков був претендентом на посаду голови/першого заступника глави САП. Тоді комісія пропонувала призначити Новікова як одного з трьох кандидатів заступником Назара Холодницького.

Зазначимо, що загалом на крісло очільника НАЗК претендували 30 осіб. До етапу співбесід дійшли 8 кандидатів, 14 грудня конкурсна комісія завершила проведення з ними співбесід. Так, кандидатами були:

  • голова правління ГО «Харківський антикорупційний центр» Дмитро Булах;
  • директор Харківського теруправління НАБУ Юрій Кравченко;
  • прокурор Департаменту нагляду за додержанням законів Олександр Новіков;
  • керівник Управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук;
  • антикорупційний експерт Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (USAID/ENGAGE) Іван Пресняков;
  • професор кафедри кримінального та кримінального процесуального права НаУКМА Микола Хавронюк;
  • керівник Третього відділу детективів НАБУ Олександр Цивінський;
  • заступник керівника Управління внутрішнього контролю НАБУ Микола Юпатін.

Нагадаємо, на початку жовтня Верховна Рада ухвалила закон, який змінює форму управління Національним агентством з питань запобігання корупції.

Як повідомляв Львівський портал, НАЗК до березня 2018 року очолювала Наталія Корчак, на посаді її змінив Олександр Мангул. 20 жовтня цього року уряд тимчасово поклав виконання обов’язків голови НАЗК на Наталію Новак.

28 жовтня детективи НАБУ повідомили Корчак про підозру у недекларуванні статків на понад 0,5 млн гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *