ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський вніс у Раду законопроєкт про зміни до Конституції

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади. Про це пише УП, передає Львівський портал.

 

Як вказано на сайті Верховної Ради, проєкт закону №2598 зареєстрований 13 грудня. Втім станом на ранок 15 грудня тексту законопроєкту на сайті парламенту досі немає.

Водночас Володимир Зеленський визначив цей законопроєкт про зміни до Конституції України як невідкладний.

Інтерфакс-Україна пояснює, що, за словами міністра закордонних справ України Вадима Пристайка, зміни до Конституції передбачають децентралізацію по всій країні. Вносячи їх, Київ виконує Мінські угоди.

«В Мінських домовленостях сказано, що Україна погоджується на конституційну реформу, в основі якої лежить децентралізація. Українська сторона зараз віддана домовленостям, які були. І це те, про що сказав Зеленський, що ми все одно йдемо на зміни до Конституції, які передбачають децентралізацію по всій Україні».

Говорячи про позицію Росії з цього приводу, міністр сказав, що «російська сторона пропонує спрощений варіант, так як вони собі бачать ідеальний варіант для них – зміни до Конституції».

Нагадаємо, 5 грудня помічник президента України Андрій Єрмак у Лондоні заявив про готовність України в разі успішних переговорів «нормандського формату» змінити Конституцію в напрямку децентралізації і продовжити дію закону про особливості місцевого самоврядування на нині непідконтрольній території Донбасу.

Вже 9 грудня після зустрічі «нормандської четвірки» президент Володимир Зеленський дав зрозуміти, що Україна ніколи не поступиться своїми територіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *