ОСТАННІ НОВИНИ

Штурм Садового: на сесію Львівської міськради увірвались АТОвці

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 12 грудня, на сесію Львівської міськради, яка проходить у Шевченківської райадміністрації, увірвались кілька десятків чоловіків. Для того, щоб потрапити у приміщення, вони вчинили шарпанину з охороною, а також навіть встигли розбити вікно. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

Кілька десятків агресивно налаштованих чоловіків, серед яких – люди у військовій формі, а також члени скандально відомої у Львові Української спілки учасників АТО, силою увірвались у приміщення райадміністрації.

Там вони розклеїли оголошення, у якому звинувачують мера Андрія Садового у «розкраданні Львова».

«Розшукуються свідки злочинів «кримінального авторитета» на прізвисько Доля, який вже 14 років розкрадає Львів. Якщо вам щось відомо, телефонуйте на гарячі лінії поліції, ДБР, НАБУ та прокуратури», – вказано в оголошенні.

Як пише Zaxid.net, пікетувальниками є члени організацій «Об’єднання добровольців», «Розвиток громади» та «Українська спілка учасників АТО».

Водночас голова ГО «Об’єднання добровольців» Олена Живко пояснила, що протестувальники вимагають, аби видання Zaxid.net зняло з сайту опублікований 29 листопада сюжет «Львівські тітушки – хто вони?», а також спецпроєкт «Ідентифікація тітушок».

«Коли Андрію Садовому в Києві обирали запобіжний захід, ми влаштували мирну акцію протесту з вимогою призначити більш жорсткий запобіжний захід. Це наше право, гарантоване Конституцією. Однак коли ми повернулись до Львова, видання Zaxid.net, яке належить дружині мера Андрія Івановича, розмістили фотографії бійців-добровольців нашого об’єднання з написом «Галицькі тітушки». Також йшлося про те, що ці люди за гроші їздили на акцію. Жодних доказів цьому факту немає… Стаття має ґрунтуватись на фактах, ніхто не може оббріхувати людей», – сказала Олена Живко.

Зазначимо, що наприкінці 2018 року представники цих організацій також намагались увірватись у редакцію Zaxid.net та вимагали спростувати інформацію, яка «вилізла» у журналістських розслідуваннях про окремих осіб.

Ситуацію першою прокоментувала керівниця пресслужби Львівської міськради Христина Процак, яка зауважила що «справжні Герої російсько-української війни так не поводяться».

«Така поведінка викликає лиш огиду», – додала вона.

Згодом пресслужба мерії повідомила, що серед протестувальників сьогодні зафіксували осіб, які раніше штурмували Ратушу та обливали посадовців фарбою.

«Група невідомих осіб захопила залу засідань Шевченківської районної адміністрації, таким чином перешкоджаючи початку сесії. Серед осіб, які вчиняли протиправні дії, зафіксовано людей, які виламували раніше двері в мерії, а також обливали посадовців невідомою речовиною», – йдеться у повідомленні.

На місце події викликали поліцію.

Потім сесія Львівської ради проголосувала за створення спеціальної робочої групи, яка має вивчити цей конфлікт і спробувати його врегулювати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *