ОСТАННІ НОВИНИ

На Антоновича знесли комунальне приміщення і продають землю, – депутат. Доповнено

Наталя Дуляба

|

Комунальне приміщення на вул. Антоновича, 56 було одним із переліку об’єктів «Афери століття», які вдалося повернути у власність Львівської міськради. Однак тепер невідомі будівлю розібрали, а земельну ділянку хочуть незаконно продати. Про це сьогодні, 12 грудня, під час сесії міськради Львова повідомив депутат Ігор Телішевський, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Об’єкт на вул. Антоновича, 56, що входив до переліку «Афери століття» зараз просто зруйнували, а земельну ділянку виставили на продаж. Необхідно провести службове розслідування цього факту, адже це може бути ще одна афера, яку, як я розумію, у міській раді хтось прикриває», – розповів депутат.

Він також продемонстрував фото, на якому видно, що за вказаною адресою вже немає будівлі, натомість на паркані вивішене оголошення про продаж земельної ділянки. Згідно з ним за ділянку площею 0,04 га хочуть 180 000 доларів.

Водночас зі слів власників земельної ділянки, телефон яких зазначено на фото, ділянка, яку продемонстрував депутат Львівської міської ради, дійсно продається, але її правильна юридична адреса – вул. Антоновича, 54а. Ця земельна ділянка придбана на аукціоні ще в 2007 році, за неї сплачено кошти в бюджет Львова. Тому земельна ділянка і об’єкт нерухомості за адресою вул. Антоновича, 54а ніяк не могли бути в так званому списку об’єктів «Афери століття», які міськрада повертала у власність міста через суд.

На фото – приватна земельна ділянка за адресою вул. Антоновича, 54а, яку помилково назвали комунальною

Абсурдність ситуації полягає ще й в тому, що очільниця міського управління комунальної власності Інна Свистун взагалі не знає, в якому стані перебуває комунальне майно міста, що розташоване на вул. Антоновича, 56. Під час сесії вона взялася коментувати приватну ділянку за адресою вул. Антоновича, 54а як таку, яка начебто належить місту. Більше того, Інна Свистун зауважила, що управління неодноразово зверталося до міського голови Андрія Садового «щодо цього об’єкта». Втім, за її словами, реакції на це не було.

«Я повністю підтримую ідею провести службове розслідування. Ми написали не одну службову на міського голову з проханням провести розслідування щодо цього об’єкта і його балансоутримувача», – додала Інна Свистун.

Якщо очільниця міського управління комунальної власності Інна Свистун не знає, де знаходяться об’єкти комунальної власності, то не дивно, що шахраї так легко вивели з комунальної власності 25 об’єктів міста у гучній справі «Афера століття».

Цікаво також, що якщо на карті нерухомості Львова (real-estate.lviv.ua) ввести в пошук «вул. Антоновича, 56», то такої адреси взагалі не існує.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зазначимо, що приміщення на вул. Антоновича, 56 мерія через суд повернула назад у комунальну власність влітку 2018 року. Воно було одним із 25 комунальних приміщень, які юридичні і фізичні особи незаконно приватизували кілька років тому. Цю схему також прозвали «Аферою століття».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *