ОСТАННІ НОВИНИ

Тролейбусний маршрут № 22 на початку нового року продовжать до автовокзалу на Стрийській

Соломія Головіна

|

На початку 2020 року тролейбусний маршрут № 22 буде продовжено до автовокзалу, що на вул. Стрийській. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Також на маршруті обіцяють повністю оновити рухомий склад – на цей маршрут вийде перша партія нових тролейбусів «Електрон».

Наразі активно проводяться ремонтні роботи на вул. Науковій щодо встановлення контактної мережі довжиною 300 метрів, що дозволить 22 маршруту здійснити поворот із вул. Стрийської на вул. Наукову.

«Ми дослухаємось до думки наших пасажирів та дбаємо про їх комфорт та зручність. У зв’язку з цим було прийнято рішення вдосконалити маршрут і продовживши його до автовокзалу. Оновлений тролейбусний маршрут № 22 плануємо запустити не раніше кінця січня 2020 року», – зазначає начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Іван Бондар.

За його словами, з 16 грудня на тролейбусному маршруті № 22 курсуватиме 11 вагонів. Крім того, буде повністю оновлено рухомий склад і на вищевказаному маршруті курсуватиме перша партія нових тролейбусів «Електрон».

Нагадаємо, сьогодні 22 тролейбус курсує за маршрутом – «Університет» – вул. Академіка Підстригача.

До слова, проблеми із громадським транспортом нині є і у Львові. Нещодавно у Львові провели громадські слухання щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках до 8 грн, однак цю ініціативу не було підтримано. Зазначимо, на сайті ЛМР з’явився проєкт рішення про підвищення вартості проїзду у міських автобусах до 8 гривень. Востаннє ціни на проїзд у маршрутках Львова зросли у лютому 2019 року. Тоді тариф підняли до 7 гривень.

Що стосується електричного транспорту, то 27 листопада під час громадських слухань підтримали підняття вартості на проїзд. Зокрема, мова йшла про подорожчання із 5 грн до 6-7 грн: вартість разового квитка, придбаного у кіоску, в розмірі 6 грн, та вартість разового квитка, придбаного у водія, в розмірі 7 грн.

Громадський діяч та політик Ігор Васюник зазначив, що вартість проїзду у розмірі 7 грн чи 8 грн у громадському транспорті Львова – не обґрунтована, адже цих цін ні мерія, ні перевізники не можуть пояснити. На його думку, реформування громадського транспорту у Львові має розпочатися із впровадження електронного квитка, що дозволить зробити цю сферу більш прозорою та дасть можливість оптимізувати видатки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *