ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові хочуть створити «зелений кадастр». Нововведення почнуть зі Сихова

Наталя Дуляба

|

У Львові візьмуться за дерева: почнуть вести облік, визначатимуть стан насаджень й таким чином вчасно будуть замінювати старі й хворі дерева новими. Сьогодні, 9 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про створення системи управління зеленими насадженнями на території Сихівського району. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

 

Таку систему управління зеленими насадженнями наразі впроваджуватимуть лише на Сихові. Якщо вона виявиться ефективною, то її введуть у всіх районах Львова.

Як розповіла начальниця міського управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова, цю систему вводять як пілотний проєкт задля того, щоб змінити сам підхід до управління зеленими насадженнями у місті. Адже, за її словами, за зеленню потрібно стежити, вести її облік, а не виконувати вже протиаварійні роботи, коли на конкретне дерево починають скаржитись львів’яни.

У майбутньому така система управління зможе стати «зеленим кадастром міста».

«Ми пропонуємо зробити систему управління зеленими насадженнями. Місто повинне знати, скільки у нього зелених насаджень, в якому вони стані і, в першу чергу, йдеться про вуличні насадження. Сихівський район погодився бути пілотним для того, щоб обстежувати перших кілька вулиць і показати загалом, у якому стані є насадження… Потрібно, щоб у нас нічого не падало несподівано, була правомірна заміна старих дерев на якісні нові», – зауважила Олександра Сладкова.

За її словами, заплановані обстеження насаджень на Сихові планують зробити ще до кінця 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *