ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський призначив керівника Радехівської райдержадміністрації

Андрій Котенський

|

Президент України Володимир Зеленський призначив керівника Радехівської райдержадміністрації. Відповідне розпорядження з’явивилося на сайті глави держави.

 

«Призначити Рудницького Степана Віталійовича головою Радехівської районної державної адміністрації Львівської області», – йдеться у повідомленні.

За даними Zaxid.net, Степан Рудницький народився на Дрогобиччині. Закінчив Дрогобицький педагогічний університет. Працював у Львівській облдержадміністрації. Був першим заступником голови Дрогобицької райдержадміністрації (з 2103 по 2015 роки).

Як зазначено у дрогобицькому інтернет-виданні «Майдан», у 2015 році службовець балотувався до Львівської обласної ради та до Дрогобицької РДА від партії «Наш край», яку вважають ідейною послідовницею «Партії регіонів».

У декларації за 2018 рік Степан Рудницький зазначив, що із 2004 року володіє двома земельними ділянками, площею 1000 м та 1200 м2 в с. Урич у Сколівському районі та ще однією ділянкою площею 600 м 2 у с. Дережичі Дрогобицького району. Також у його власності є житловий будинок, площею 45,2 м2 у селі Урич, а також квартира у Дрогобичі, площею 36,9 м2. У спільній власності – квартири у Стрию та Дрогобичі,

Рудницький має автомобіль Daewoo Lanos 2002 року випуску та володіє 50% ТзОВ «Партнерпроектбуд», яке здійснює діяльність у сфері архітектури та такою ж часткою ТзОВ «Юлмаксбуд», що займається організацією будівництва будівель.

За минулий рік, згідно із декларацією, Степан Рудницький за основним місцем праці в ТзОВ «Партнерпроектбуд» отримав 45840 грн зарплати.

Його дружина Тетяна Рудницька задекларувала 108168 грн зарплати за основним місцем праці у Відділі освіти Стрийської райдержадміністрації. Також дружина володіє земельною ділянкою площею 1017 м2 у с. Добряни Стрийського районуа є співзасновницею ТзОВ «Партнерпроектбуд» та ТзОВ «Юлмаксбуд».

На рахунку в банку Степан Рудницький зберігає 10 тис. доларів США та 5 тис. євро.

Степан Рудницький одружений, має двох доньок.

Зазначимо, загалом на Львівщині є 20 районних державних адміністрацій. До середини серпня президент Володимир Зеленський позвільняв усіх попередніх керівників районів, відтак область вже не мала жодного голови РДА, яких призначав V президент України Петро Порошенко.

28 листопада Зеленський призначив першого нового голову РДА на Львівщині. Ним став Андрій Марко, який очолив Пустомитівський район. 2 грудня Зеленський призначив очільника Золочівщини, ним став Василь Маркевич, а Перемишлянську РДА очолив Богдан Гуменюк.

Нагадаємо, у серпні влада гучно заявила про новий кадровий підхід на Львівщині. В центрі нововведень опинились голови районних державних адміністрацій, яких вирішили шукати за допомогою спеціальної платформи LIFT. Якщо раніше подання президенту на призначення чиновників такого рівня скеровував одноосібно голова облдержадміністрації, то тепер «Зе-команда» вирішила детінізувати цей процес і зробити його більш публічним.

Так, усі, хто хотів би очолити РДА на Львівщині, мали реєструватись на платформі LIFT і проходити подальший відбір із обговоренням громадськості. Однак цей процес виявився не таким уже й публічним. Детальніше про це читайте у статті Львівського порталу «Таємний LIFT. Хто може очолити РДА на Львівщині».

Своєю чергою голова Львівської ОДА Маркіян Мальський публічно не називав жодних ймовірних кандидатів на посади голів РДА, навіть тоді, коли вже відомі у ЛОДА імена надіслали на погодження у Кабмін. Мальський лише говорив про унікальність відбору через LIFT та про те, що новопризначені очільники районів працюватимуть близько року, оскільки реформа децентралізації згодом ліквідує такі посади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *