ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії сухопутних відбувся перший випуск «Курсів капітанів»

Ольга Денисяка

|

15 молодших офіцерів, які служать у бойових частинах Сухопутних військ Збройних Сил України, проходили підготовку за програмою курсу підвищення кваліфікації військовослужбовців ланки «взвод-рота». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі  Національної академії сухопутних військ.

 

Потрапити на курс мали змогу лише найкращі військовослужбовці, котрі пройшли відповідний відбір у військових частинах та взяли участь у конкурсі після прибуття до навчального закладу. Підготовка тривала впродовж трьох місяців і передбачала три модулі: «Бойове застосування роти та управління діями роти під час загальновійськового бою», «Робота штабу батальйону щодо планування та ведення бойових дій за процедурами «Military Decision Making Process» (за термінологією НАТО – 7-кроковий процес ухвалення військових рішень), «Лідерство та повсякденна діяльність».

Слухачам курсів надали всі необхідні знання та навички, щоб вони могли виконувати обов’язки командира роти.

Окрім того, навчальна програма пілотних «Курсів капітанів» розроблена з урахуванням стандартів Північноатлантичного альянсу. Відтак, до проведення низки занять були залучені іноземні військові радники при Національній академії від Збройних сил Канади, Данії та Німеччини.

За підсумком курсу та за результатами випускних іспитів всі слухачі отримали свідоцтва та сертифікати, які є підставою для розгляду їхніх кандидатур для просування по службі на посаду командира роти.

 

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *