ОСТАННІ НОВИНИ

Українців закликали вийти 8 грудня на Майдан перед зустріччю Путіна та Зеленського

Наталя Дуляба

|

Партії «Голос», «Європейська Солідарність» та «Батьківщина» закликали українців вийти на Майдан 8 грудня – напередодні зустрічі лідерів «нормандської четвірки» у Парижі, де проведуть переговори президенти України та Росії Володимир Зеленський та Володимир Путін. Про це пише Громадське, передає Львівський портал.

 

Звернення із закликом українців вийти в неділю, 8 грудня, о 13:00 год. на Майдан оприлюднив колишній спікер Ради Андрій Парубій. Партії вважають, що напередодні зустрічі в Парижі «необхідно нагадати владі про «червоні лінії».

Йдеться про такі вимоги:

  • Жодних компромісів щодо унітарної держави і ніякої федералізації.
  • Жодних компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу.
  • Жодних політичних дій, зокрема виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації. Зокрема, виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю над державним кордоном.
  • Жодних компромісів щодо деокупації та повернення Криму в Україну.
  • Жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зазначимо, що раніше Володимир Зеленський заявляв, що вибори на окупованому Донбасі можливі після того, як Україна повністю контролюватиме кордон з Росією.

Як повідомляв Львівський портал, лідери «нормандської четвірки»: президент України Володимир Зеленський, президент РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон та канцлерка Німеччини Ангела Меркель зустрінуться 9 грудня у Парижі. Остання така зустріч відбулася у жовтні 2016 року.

Також Володимир Зеленський розповідав про пріоритетні для нього питання під час зустрічі «нормандської четвірки». Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *