ОСТАННІ НОВИНИ

У львівської художниці викрали картину після виставки у Верховній Раді

Ольга Денисяка

|

Львівська художниця Ольга Бартиш заявила про крадіжку однієї з її картин. Власниця магазину, який розташований території Верховної Ради, продала картину і не повернула за неї гроші, передає 032.

 

Ольга Бартиш розповіла, що картину продали за 1900 доларів США. Це зробила власниця сувенірного магазину, розташованого у будинку комітетів Верховної Ради на вулиці Садовій. За словами художниці, магазин приватний, але розташований на підвідомчій закритій території Верховної Ради.

«У червні була виставка моїх картин у Верховній Раді. Вона тривала не тиждень, як зазвичай буває, а два – якось так вписалися ті картини у стіни під куполом, що їх вирішили там ще залишити. А потім я познайомилась з власницею місцевого сувенірного магазину Анною Сак», – розповіла художниця.

За словами Ольги Бартиш, підприємиця запропонувала їй залишити картини у своєму магазині під реалізацію, на що та погодилась і залишила вісім картин. За кілька тижнів художниці написали, що хочуть придбати картину, якраз одну з тих, які вона залишила в сувенірному магазині. Саме туди вона порадила покупцеві звернутися, а вже наступного дня ця людина придбала картину за 1900 доларів.

Художниця спочатку навіть зраділа, адже не очікувала, що покупець знайдеться так швидко. Проте підприємиця грошей досі не повернула, хоча продаж відбувся ще у вересні. Спершу довго відкладала, пропонувала навіть організувати для неї виставку, а потім обірвала з нею всі контакти.

«Тепер розумію, що якби покупець не написав мені особисто, то, скоріш за все, я б так і не дізналася про продаж. Так почалася довга історія, яка досі триває. Гроші за картину я так і не отримала. Тому маю повне право сказати, що її у мене вкрали», – додала художниця.

Фото: 032

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *