Для майже кожного другого українця війна на Донбасі – російська агресія

Вероніка Рой

|

45% українців вважають конфлікт на Донбасі російською агресією проти України з використанням місцевих бойовиків. Такі результати опитування фонду «Демініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 4 по 19 листопада 2019 року, передає УП.

 

«Більшість українців (45%) визначають конфлікт на Донбасі як російську агресію проти України з використанням місцевих бойовиків… Значно меншу підтримку отримали інші точки зору, такі як: «внутрішній конфлікт в Україні, де одну зі сторін підтримує Росія» (17%),  «війна Росії з Заходом на території України»(13%), “суто внутрішній громадянський конфлікт в Україні” (12%)», – зазначають соціологи.

Відзначається, що значна частина населення півдня (22%) та сходу (21%) розглядають конфлікт на Донбасі як «суто внутрішній громадянський конфлікт в Україні». Така інтерпретація найбільш поширена серед прихильників «Опозиційної платформи – За життя» – 31%.

Опитування проводилося з 4 по 19 листопада 2019 року у всіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим. У Донецькій і Луганській областях опитування проводилися тільки на територіях, що контролюються Україною. В результаті польового етапу була зібрана 2041 анкета. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *