ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській філармонії польський композитор і диригент виконає власну симфонію

Ольга Денисяка

|

У неділю, 24 листопада, о 19:00 год. у Львівській філармонії композитор Себастьян Перловські разом із львівським оркестром та хором виконає «Симфонію Незалежності», яку він написав з нагоди 100-річчя Незалежності Польщі. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

У виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії, Галицького академічного камерного хору, двох солістів – Еви Бігас (сопрано), Томаша Рака (баритон) прозвучить «Symfonia Niepodległości» («Симфонія Незалежності») сучасного польського композитора та диригента Себастьяна Перловські, який і буде диригувати цією композицією. Написана вона у 2018-му році з нагоди 100-річчя Незалежності Польщі.

Монументальна композиція, «Symfonia Niepodległości» витримана у класичному тоні. Вона має ряд інтертекстуальних посилань, серед яких – найдавніші польські релігійні гімни «Bogurodzica»  та «Gaude Mater Polonia»,  написані ще у 13-14 століттях.

Концерт відбудеться у рамках Міжнародного фестивалю імені В.Любомирського, на якому польські та українські музиканти презентують музику своїх країн.

Вхід на подію за запрошеннями. Отримати їх можна у касі Львівської національної філармонії.

Фото: філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *