ОСТАННІ НОВИНИ

Їжаки, миші та хробаки: Національний музей Голодомору розповів, що українці змушені були їсти у 1932-33 роках

Вероніка Рой

|

Національний музей Голодомору-геноциду до Дня Пам’яті створив соціальну рекламу, у якій розповідає про способи виживання українців у під час геноциду у 1932-33 років. Про це йдеться на Facebook-сторінці музею.

«Команда Музею Голодомору до Дня Пам’яті створила соціальну рекламу. Її мета не лише розповісти про способи виживання. Її ціль — змусити кожного зупинитися і усвідомити весь масштаб жорстокого злочину проти українців», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, завтра на площі Ринок проведуть акцію, де готуватимуть страви часів Голодомору.

Зазначимо, День пам’яті жертв голодоморів — щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Цьогоріч –  це 23 листопада. Традиційно в цей день громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном. О 16.00 год. оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, після чого по всій Україні відбувається акція «Запали свічку», в рамках якої всі охочі несуть свічки до пам’ятників жертвам. В акції також можна взяти участь, запаливши свічку в своєму вікні.

Фото: Національний музей Голодомору

Реклама партнерів
Загрузка...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


Загрузка...