ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні з'являться електронні довіреності

Соломія Головіна

|

В Україні планують запустити електронні довіреності. Про це на своїй сторінці у Facebook написав міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

 

«Отже, уявіть собі, що ви оформлюєте у нотаріуса довіреність. І ось, крім того, що він вам дає її на стандартному паперовому бланку, він також вам надсилає pdf-файл (поштою, у мессенжер, на флешці – не важливо) із своїм накладеним електронним підписом… Це дуже зручно. Уявіть, що вам потрібно терміново передати довіреність в інше місто (або навіть просто в інший район). І замість того, щоб передавати паперовий бланк поштою або їхати кудись, ви просто скидаєте її, кому потрібно, поштою або в мессенжер!», – зазначив він.

Більше того, за його словами, файли з е-підписами більш безпечні. А, як відомо, частина випадків рейдерства трапляються саме через підроблені бланки довіреностей.

При цьому Дмитро Дубілет додав, що на першому етапі електронні довіреності будуть існувати як додаток до паперових.

«Я сподіваюся, що ми зможемо подати закон у Парламент у найближчі тижні. Як тільки закон буде прийнято, електронні довіреності мають запрацювати вже наступного дня», – наголосив високопосадовець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *