ОСТАННІ НОВИНИ

Прив’язав собаку на ланцюг до авто і волік дорогою: набирає обертів скандал із чиновником

Соломія Головіна

|

Директор державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич, який волік дорогою прив’язаного до автомобіля собаку каже, що хотів вивезти тварину за село, мовляв, пес покусав його матір, йдеться у сюжеті ТСН.

 

Собаку звати Барсик. Він досі переляканий, перебуває у стресі, кажуть медики. Другу добу після тортур тремтить. У нього ушкодження м’ягких тканин всіх чотирьох кінцівок.

Як інформує ТСН, на перев’язку тварину привезли волонтери. Напередодні вони випадково виявили Барсика в іншій ветеринарній клініці. Родич чи знайомий власника намагався наступного дня здати тварину лікарям, щоб усипили як агресивну. Собака був зачинений в ящику, замотаний у якесь ганчір’я.

«Я прив’язав його до бампера і зразу від’їхав. Відстань від хати до кінця села кілометр з лишком. Ланцюг великий. Видно, колесо наїхало, коли я зупинявся, і ланцюгом обірвало шкіру на двох передніх ногах», – пояснює свою версію інциденту власник собаки Володимир Байдич.

Утім, чоловіку не ймуть віри у поліції. Там розпочали кримінальне провадження за статтею «жорстоке поводження з тваринами».

«Працівники поліції проходять той маршрут, за яким рухався автомобіль з прив’язаною позаду собакою, щоб з’ясувати, чи не могли стати очевидцями цієї жорстокої події діти. Інакше тоді особлива відповідальність», – каже керівниця пресслужби ГУ Нацполіції у Хмельницькій області Інна Глега.

Співробітники Байдича кажуть, що така поведінка не характерна для їхнього шефа. «Володимир Григорович не здатен на такі дії. Ми всі, весь колектив, шокований тим, що є зараз в інтернеті. Ті відгуки про нього пишуть люди, які абсолютно його не знають. Ми просто дуже-дуже в розпачі», – каже заступник директора архіву.

Фото: Facebook/Громадська організація захисту тварин «Врятуй Життя» Хмельницького

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *