ОСТАННІ НОВИНИ

З наступного року у Львові візьмуться за облаштування майданчиків для вигулу собак

Вероніка Рой

|

З 2020 року у Львові розпочнуть встановлювати перші майданчики для вигулу собак. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Загалом планують, що у місті з’явиться 97 майданчиків для вигулу собак.

«На сьогодні маємо затверджену програму про створення спеціальної інфраструктури для вигулу собак. Так, ми взяли за досвід інфраструктуру міста Гельсінкі, тому що вона там дуже розвинена і подібна до нашої за вихідними даними. Загалом ми плануємо по всьому місту розмістити 97 локацій, які будуть нанесені на відповідну мапу та перебуватимуть у загальному online-доступі. Також будемо облаштовувати три типи локацій: прогулянкові маршрути, маршрути, де власники собак можуть вигулювати своїх улюбленців на повідку, а також бази під тренувально-вигульний майданчик, які дадуть можливість власникам домашніх улюбленців вигулювати їх без повідка, вони будуть оснащені спеціальним сертифікованим обладнанням», — зазначив в.о. директора департаменту житлово-комунального господарства Олександр Одинець.

Він також додав, що всі маршрути для вигулу собак матимуть відповідні таблички та контейнери для відходів. На кожній локації буде QR-код, відсканувавши який можна буде перейти на загальну мапу, де будуть нанесені інші пункти вигулу, ветаптеки та ветклініки.

Загалом передбачається, що в місті буде 27 майданчиків для вигулу собак, на яких власники зможуть вигулювати своїх улюбленців без повідка, 21 закритий тренувально-вигульний майданчик та 49 прогулянкових маршрутів.

До облаштування локацій у всіх районах міста планують приступати вже наступного року. Кожен проєкт матиме візуалізацію, яка буде оприлюднена для власників тварин та мешканців.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 11 липня цього року сесія Львівської міської ради затвердила види та перелік локацій для вигулу собак у місті. Відзначимо, що левова частина таких майданчиків знаходитиметься у парках та скверах. Найбільше їх буде  у Шевченківському та Залізничному районах Львова, найменше – у Галицькому та Сихівському районах. З переліком можна ознайомитися тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *